Turismul rural: cele mai frumoase sate din România Magazin

Turismul rural: cele mai frumoase sate din România

Turismul rural ascunde o mulțime de povești fascinante care merită ascultate. România este dominată de sate autentice, peisaje rustice și o frumusețe liniștitoare. Am pregătit o listă cu cele mai frumoase sate din România. Sperăm să vă inspire și să se regăsească pe lista locurilor de văzut în vacanța următoare.

Alma Vii

Alma Vii este un sat săsesc atestat încă din 1298. Satul s-a format în jurul unei biserici fortificate care datează de la începutul secolului al XIV-lea. Mihai Eminescu Trust (MET) este proiectul care susține încă din 2008 investirea în păstrarea arhitecturii specifice locului. În același timp, localnicii au fost încurajați în a-și deschide și a-și gestiona mici afaceri locale.

turismul rural
Sursa foto

Viscri

Este printre cele mai populare sate din România. Când vine vorba despre turismul rural, Viscri este de cele mai multe ori în topuri. Punctul central al satului este biserica fortificată, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO din anul 1999. Farmecul și liniștea locului a atras de-a lungul timpului o mulțime de turiști străini care au decis mai târziu să investească în zonă.

viscri
Sursa foto

Biertan

Biertan este un sat cu un farmec aparte, dominat de o atmosferă medievală. Întrunește elementele specifice pentru turism rural – cultură, peisaje de balsm – având și o poveste misterioasă. Asemenea satelor prezentate anterior, punctul central de atracție turistică este biserica fortificată, construită în anul 1490, în stil gotic. Aceasta ascunde o cameră, „carcera”, care timp de 300 de ani a fost folosită ca „închisoare matrimonială”.

biertan
Sursa foto

Ciocănești

Ciocănești este cunoscut ca satul muzeu din Bucovina. Acest loc și-a păstrat autenticitatea prin decizia autorităților locale de a impune respectarea arhitecturii tradiţionale. În acest sens, localnicii sunt obligaţi să păstreze motivele tradiționale specifice Bucovinei în ceea ce privește decorarea caselor. De asemenea, Ciocănești găzduiește un muzeu al ouălor încondeiate. Aici se află peste 1800 de exponate extrem de rare.

turismul rural
Sursa foto

Mălâncrav

Satul Mălâncrav este atestat documentar încă din 1305. Punctul central al acestuia este biserica fortificată în care putem vedea unul din cele mai bogate ansambluri de pictură murală medievală din Transilvania. Pictua datează din secolul al XV-lea. De asemenea, satul se mândrește cu prezența Conacului Apafi, restaurat de Fundația Mihai Eminescu Trust.

turismul rural
Sursa foto

Rimetea

rimetea
Sursa foto

Rimetea se remancă prin frumusețea peisajului, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase sate secuiești din România. Acesta se bucură de popularitatea și de vizitele turiștilor din toată lumea. Este singurul sat din țara noastră distins cu premiul Europa Nostra al Comisiei Europene pentru conservarea patrimoniului cultural material.

Citește și Rimetea, unul dintre cele mai frumoase sate secuiești.

Sursa foto