Levi Strauss: Blugii strâmți nu mai sunt la modă Actual

Levi Strauss: Blugii strâmți nu mai sunt la modă

Blugii strâmți se demodează. Potrivit lui Chip Bergh, CEO-ul companiei Levi Strauss, lumea ar putea intra în sfârșit în primele etape ale unui nou ciclu de denim. Acest ciclu presupune trecerea de la blugii strâmți la cei largi și evazați. Moda se schimbă și se poate observa o revenire la tendințele anilor ’90.

„Ciclurile (de modă, n.r.) vin şi pleacă. Cred că pandemia a jucat cu siguranţă un rol pentru a-i face pe cumpărători să caute un model de pantalon din denim care să fie mai confortabil, mai relaxant”, a declarat Chip Bergh pentru CNBC.

Chip Bergh a menționat că la începutul anului trecut a observat tendința de schimbare și o creștere a vânzărilor odată cu lansarea a două modele de blugi. Primul model este mai larg în partea de jos a piciorului, iar cel de-al doilea are o talie mai înaltă.

„Ultimul ciclu din moda blugilor a fost stimulat de modelele strâmte pe picior. Acel ciclu a durat aproximativ 10 ani”, a precizat Chip Bergh pentru CNBC.

Chip Bergh este de părere că blugii strâmți nu vor dispărea vreodată complet. În schimb, în acest moment, se observă o cerere foarte puternică pentru modelele mai lejere, atât din partea bărbaților, cât și cea a femeilor.

Conform CNBC, vânzările companiei Levi Strauss au scăzut în primul trimestru al anului 2021. CEO-ul companiei consideră că pandemia cu care ne confruntăm a înfluențat aceste rezultate și că există o scădere generală a vânzărilorc din sectorul cu amănuntul. În schimb, valoarea acţiunilor Levi Strauss a crescut cu 25% la nivelul întregului an 2020. Celebrul producător de jeans se aşteaptă ca vânzările să revină în ultimul trimestru din 2021 la nivelul pre-pandemic din 2019.

Citește și Cele mai importante reguli pentru sănătatea financiară.

Sursa foto