Cele mai importante reguli pentru sănătatea financiară Business

Cele mai importante reguli pentru sănătatea financiară

Sănătatea financiară este un termen mai puțin cunoscut, cu toate acestea, el face referire la acțiuni cu care majoritatea oamenilor se confruntă. Toate deciziile și activitățile financiare au un efect direct asupra sănătății financiare. Descifrarea spectrului financiar personal contribuie semnificativ la îndeplinirea obiectivelor care vizează banii. Sănătatea și obiceiurile financiare se pot îmbunătăți dacă veți lua în considerare următoarele reguli și principii.

Calculați valoarea netă și bugetul personal

Pentru început, este important să vă calculați valoarea netă adică diferența dintre ceea ce dețineți și ceea ce datorați. Pentru a vă calcula valoarea netă, porniți prin a face o listă a activelor (ceea ce dețineți) și a pasivelor (ceea ce datorați). Următorul pas este de a scădea pasivele din active pentru a ajunge la valoarea netă.

La fel de important este dezvoltarea unui buget personal sau a unui plan de cheltuieli. Bugetul personal creat lunar sau anual poate fi un instrument financiar important deoarece vă poate ajuta să:

  • Planificați cheltuielile
  • Reduceți sau eliminați cheltuielile inutile
  • Economisiți pentru obiectivele viitoare
  • Cheltuiți cu înțelepciune

Pentru a înțelege cu adevărat unde vă aflați din punct de vedere financiar, calculați constant atât valoarea netă, cât și bugetul personal.

Inflația stilului de viață

Pe măsură ce oamenii avansează în carieră și câștigă salarii mai mari, tind să cheltuiască mai mult. Acest fenomen este cunoscut sub numele de inflația stilului de viață. Pe termen lung, inflația stilului de viață poate fi dăunătoare deoarece limitează capacitatea de a economisi.

Diferențiați nevoile de dorințe

Diferențierea nevoilor de dorințe contribuie la sănătatea financiară. Nevoile sunt lucrurile necesare supraviețuirii precum hrană, adăpost, asistență medicală, transport etc. Pe cealaltă parte, dorințele reprezintă lucrurile pe care ați dori să le aveți, însă nu sunt strict necesare. Nevoile sunt primele care vor fi incluse în bugetul personal, fiind urmate ulterior de dorințe. Distincția dintre cele două categorii poate fi dificilă, însă calcularea indicelui de valoare netă vă va ajuta în această privință.

Începeți să economisiți devreme

Niciodată nu este prea târziu să începeți să economisiți. De asemenea, nu trebuie să excludeți ideea de a economisi pentru perioada pensionării. Cu cât începeți mai repede, cu atât este mai ușor să vă atingeți obiectivele financiare pe termen lung.

Creează un fond de urgență

Fondul de urgență este un pilon important pentru sănătatea financiară. Lucrurile spontane și urgente ne pot stresa și deregla atât psihic, cât și financiar. Stabiliți-vă o sumă care va fi destinată situațiilor de urgență cum ar fi o reparație auto neașteptată sau o urgență medicală. Atunci când vă construiți bugetul personal, puneți în calcul și o sumă standard pentru acest fond de urgență.

Regulile de mai sus reprezintă instrumente excelente pentru obținerea succesului financiar. Cu toate acestea, este important să luați în considerare imaginea de ansamblu. Doar prin formarea unor obiceiuri financiare corecte veți putea atinge sănătatea financiară pe care o doriți.

Citește și Joburi SF care vor deveni obișnuite în următoarele decenii.

Sursă foto