Joburi SF care vor deveni obișnuite în următoarele decenii Magazin

Joburi SF care vor deveni obișnuite în următoarele decenii

Joburile se vor schimba în viitorul apropiat și totul se datorează dezvoltării tehnologiei. Tehnologia este cea care ne ușurează viața, dar care, în același timp, ne înspăimântă. Mulți oameni trăiesc cu îngrijorări legate de pierderea locului de muncă din cauza aparițiilor roboților și tehnologiilor care vor duce la desființarea anumitor locuri de muncă.

Cu toate acestea, schimbările în materie de tehnologie pot determina apariția unor locuri de muncă total noi, parcă desprinse din filmele SF. Majoritatea joburilor de astăzi nu vor dispărea, însă multe dintre acestea vor evolua probabil pentru a se putea adapta unei lumi tehnologizate și digitale. Iată 5 locuri de muncă ale viitorului care ar putea deveni obișnuite în deceniile următoare.

5 joburi ale viitorului

Ghid turistic spațial

Joburi SF - Ghid turistic spațial
Sursă foto

Turismul spațial ar putea deveni un domeniu masiv în viitor. În același mod în care planificați o călătorie într-o țară străină, în curând va fi posibil să puteți cumpăra bilete dus-întors la un hotel din afara planetei. Companiile Blue Origin, SpaceX și Virgin Galactic au planuri de a aduce oamenii obișnuiți în spațiu.

Potrivit MarketWatch, se așteaptă ca valoarea turismului spațial să ajungă la aproximativ 21 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2026. În această direcție, dezvoltarea turismului spațial va duce și la apariția unui nou job: ghid turistic spațial.

Specialiști în imprimarea 3D a mâncării

Joburi SF
Sursă foto

În întreaga lume apar start-up-uri dedicate creării de mâncăruri delicioase folosind imprimante 3D. Cu toate acestea, procesul de fabricare a alimentelor cu imprimate 3D nu este ușor.

Trebuie să găsiți modalități de a crea nu numai alimente comestibile, dar trebuie să faceți acest lucru într-un mod economic care funcționează în tandem cu ingineria unei mașini de imprimare 3D. În acest job futurist vă veți dezvolta pe o parte ca bucătar de top și pe de altă parte ca chimist, oferind rețete și noi tehnici de imprimare 3D care să satisfacă gusturile clienților.

Avocați specializați în internet și rețele sociale

Avocat social media și internet
Sursă foto

În prezent, în fiecare an au loc 5,8 milioane de infracțiuni cibernetice. Viitoarea piață a locurilor de muncă va avea nevoie de și mai mulți avocați specializați în probleme pe internet. La fiecare 45 de minute are loc o criminalitate cibernetică. Dreptul cibernetic va deveni o industrie în plină expansiune care combină legea cu platformele digitale.

Profesori virtuali

Sursă foto

În timpul pandemiei de coronavirus, educația digitală a crescut semnificativ. Acest lucru a dus la o mulțime de întrebări legate de viitorul educației, iar folosirea realității virtuale de către profesori va fi un lucru obișnuit în următoarele decenii. Folosind realitatea mixtă și cea virtuală, profesorii ar putea apărea în sala de clasă, oriunde în lume și ar putea chiar să predea pentru mii de elevi simultan.

Manager de dronă

Sursă foto

Este destul de evident că dronele vor deveni un mijloc comun și eficient de livrare a mărfurilor și coletelor către oameni din întreaga lume. În afară de livrare, dronele vor fi folosite pentru cercetare, instruire pentru piloți, filmări, inspecții ale clădirilor și multe alte activități.

Companii precum Amazon și Google lucrează la lansarea proiectelor de drone pentru uz public. În această industrie, managerii de drone vor fi instruiți să organizeze, să întrețină și să dirijeze flotele de drone utilizând sisteme logistice bazate pe AI.

Citește și Meseriile viitorului. Joburi bine plătite.