Studiu: Femeile negociază salariul mai puțin, comparativ cu bărbații Actual

Studiu: Femeile negociază salariul mai puțin, comparativ cu bărbații

Un studiu recent arată că femeile negociază mai puțin salariul, comparativ cu bărbații, relatează publicația Wall Street. În 2020, 57% dintre femei au susținut că nu au recurs niciodată la negocierea salariului, arată studiul realizat de compania de consultanță Randstad. Acest fenomen este asociat cu lipsa de încredere și necunoașterea faptului că salariul poate fi negociat.

La interviul de angajare o mare parte din femei nu își negociază salariul cu angajatorul, iar fenomenul continuă să se extindă, comparativ cu negocierile inițiate de bărbați.

Cum se negociază salariul? Sfaturi de specialiștii HR

Unul dintre cele mai bune momente de negociere a salariului este la interviul pentru un nou loc de muncă, susține Luvvie Ajayi Jones, specialist HR.

„Când recrutorii găsesc persoana potrivită pe care o doresc pentru o anumită poziție, cel mai probabil nu vor da înapoi de la întregul proces, chiar dacă tu le vei cere mai mulți bani”, a precizat aceasta.

„În negociere, persoana care suportă mai mult tăcerea, câștigă. Și este important ca femeile să ceară mai mult, a spus ea. Cred că este o formă de justiție economică ca femeile să știe că nu numai că este așteptat de la tine să ceri mai mulți bani, ba chiar îți faci viața mai bună atunci când o faci. Fii autentic, îndrăzneț și nu te teme să ceri mai mulți bani”, a concluzionat Ajayi Jones.

Citește și Cele mai importante reguli pentru sănătatea financiară

Sursă foto: