Cele mai înfricoșătoare  locuri bântuite din România și legendele acestora Actual

Cele mai înfricoșătoare locuri bântuite din România și legendele acestora

Anumite locuri din România sunt renumite pentru legendele urbane care circulă printre noi, mai mult sau mai puțin credibile. Se spune despre aceastea că ar fi „vizitate” de fantome ce ar aparţine unor persoane care au murit în condiţii suspecte sau că ar fi locul unde s-ar petrece fenomene paranormale.

Iată câteva dinte locurile din România despre care se spune că sunt bântuite:

Hotel Cișmigiu

Construit în 1912, Hotel Cișmigiu se numea inițial Palace Hotel și se află în București, pe Bulevardul Regina Elisabeta. Familia Pissiota a deţinut hotelul până în 1948, când a fost naţionalizat de regimul comunist. Cu această ocazie, i-a fost schimbat numele în Hotel Cişmigiu, nume provenit de la Parcul Cişmigiu, situat în apropiere.

Clădirea a fost neglijată de autorități în perioada comunistă, degradându-se treptat.  După anul 1990, clădirea a fost transformată în cămin pentru studenţii Academiei de Teatru şi Film. Potrivit legendei, o studentă basarabeancă a căzut în puţul liftului, însă nu a murit pe loc, ci a stat blocată acolo 3 ore, după care a decedat. În tot acest interval, ea a strigat după ajutor, fără însă ca cineva să o audă. De atunci, mai multe persoane au susţinut că au auzit ţipete în hotel, precum şi fenomene greu de explicat.

Pădurea Radovan

Pădurea Radovan este o pădure din comuna omonimă, județul Dolj, România, aflată aproape de municipiul Craiova.

În urmă cu mai bine de 60 de ani, o tânără gonită din Moldova de sărăcie s-a spânzurat. De atunci, „Mireasa din Radovan“, imediat după lăsarea întunericului, le apare oamenilor în faţă.

Stafia cunoscută le apare uneori în față conducătorilor auto care trec prin zonă, îmbrăcată în alb, uneori chiar și camerele de filmat surprind silueta vaporoasă a fantomei.

Pădurea Hoia-Baciu

Pădurea Hoia-Baciu este unul dintre cele mai faimoase locuri din lume în care se înregistrează fenomene paranormale.

Pădurea, aflată pe unul dintre dealurile ce înconjoară Clujul, a devenit faimoasă începând cu anii ’60, de când au început să fie semnalate tot felul de întâmplări: cu strigoi și alte apariții inexplicabile în fotografii și insesizabile cu ochiul liber, cu OZN-uri și senzații auditive ciudate, cu stări anxioase și senzația că ai fi urmărit.

Cele mai frecvente anomalii care au fost semnalate în pădurea Hoia-Baciu de-a lungul timpului sunt problemele cu echipamentele electronice (baterii care se descarcă neobişnuit de repede, restartări de telefoane, probleme cu GPS-ul, dificultăţi în configurarea frecvenţelor de sunet pentru înregistrări audio-video).

Palatul Parlamentului

Una dintre cele mai mari clădiri din lume, Palatul Parlamentului are, de asemenea, reputaţia că este bântuit. Fantomele care apar aici au chiar şi nume. Este vorba despre „Anca” şi „boierul Giovani”. Anca, spiritul unei tinere decedate, se arată personalului în uniformă, cerând ajutor.

Arhitectul-şef al Casei Poporului, Anca Petrescu, îşi aminteşte de unul dintre accidente, în care o fată şi-a pierdut viaţa.

„S-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit de la o înălţime de 16 metri. În total, au fost 10-15 accidente mortale, iar de fiecare dată când se întâmpla o tragedie, directorul coordonator era destituit. Am auzit şi eu despre legendele morţilor zidiţi în pereţi, ba chiar la un moment dat se spunea că Piaţa Constituţiei este pavată cu cadavre ascunse. Aberant! După fiecare accident mortal se făcea o investigaţie militară şi cădeau capete de la nivel înalt pentru asta,” a explicat arhitecta pentru adevarul.ro.

Dealul Lunganilor

Zona în care se află comunele Lungani şi Brăeşti, din judeţul Iaşi, nu atrage atenţia prin peisaje sau obiective deosebite, dar are în spate o legendă care a atras întotdeauna atenţia pasionaţilor de paranormal: cea a soldaţilor-fantomă de pe Dealul Lunganilor.

Se spune că pe aici bântuie fantomele a mii de soldaţi morţi în cele două Războaie Mondiale, dar sunt destui şi cei care cred că în zonă s-a pripăşit Necuratul însuşi.

Foișorul de Foc

Foişorul de Foc era în trecut turn de observaţie pentru apărarea împotriva incendiilor, având şi rolul de turn de apă. Până în 1935, a fost folosit de către pompieri, după care şi-a pierdut rolul, deoarece în Bucureşti se ridicau tot mai multe clădiri înalte, iar introducerea telefoniei făcea inutilă existenţa unui turn de veghe. Din 1963, a fost transformat într-un Muzeu al Pompierilor.

Conform legendelor urbane, Foișorul de Foc ar fi și locul unde se petrec fenomene paranormale. Potrivit unora, în fiecare zi de la 9, la orele 23:30, se aprind lumini, iar alte legende vorbesc de fantoma unei soții de pompier.

Pădurea Trivale

Pădurea Trivale se află în orașul Pitești. Aici există o casă părăsită, un fost conac. Conform poveștilor, stăpânul acestui conac avea o fată pe care a vrut să o căsătorească cu un bătrân foarte bogat. Fata, însă, iubea un slujitor și a fugit cu acesta chiar în ziua nunții fetei cu bătrânul. Tatăl fetei a pornit în căutarea lor prin pădure. După ce i-a prins, acesta se spune că i-a omorât. De la această întâmplare au început să apară un număr de legende conform cărora pădurea este bântuită.

O altă legendă plasată în aceeaşi pădure, însă într-o perioadă mult mai recentă, vorbeşte despre fantoma unei mirese moarte care ar bântui de ceva vreme acele locuri. Povestea pleacă de la o istorioară macabră care circulă printre taximetriştii piteşteni, potrivit căreia un coleg de breaslă ar fi dus o miresa la o adresă din apropierea celebrei case bântuite.

Conform legendei, pasagera i-a fi lăsat taximetristului, în loc de bani, propria sa verighetă, rugându-l s-o aştepte. Bărbatul ar fi adormit și s-ar fi trezit nu în Pădurea Trivale, ci în faţa unui bloc de locuinţe din cartierul cu acelaşi nume, de unde, in urmă cu 10 ani, plecase spre sinucidere o tânără mireasă care şi-a pierdut soţul chiar în ziua nunţii, într-un accident rutier. Şi, ca povestea să fie cu adevărat sinistră, se spune că, întors la maşină, după aflarea istoriei miresei sinucigaşe, ar fi găsit vergheta lăsată gaj de femeia dusă la adresa din pădure, pe un deget aflat în putrefacţie.

Citește și: Cum a supraviețuit Holocaustului o familie de români

Sursă foto