Lucrurile pe care e bine să le facem imediat după masă pentru a ne menține sănătatea. Actual

Lucrurile pe care e bine să le facem imediat după masă pentru a ne menține sănătatea.

Lucrurile pe care e bine să le facem imediat după masă pentru a ne menține sănătatea sunt strict legate de optimizarea digestiei.

După fiecare masă, este important să ne asigurăm că alimentele pe care le-am consumat sunt digerate corect și că organismul nostru primește nutrienții de care are nevoie. Există mai multe lucruri pe care le putem facem în acest sens. Astfel:

1. Așteptați înainte de a vă culca sau de a face mișcare

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faceți după ce ați mâncat este să evitați să vă culcați sau să faceți exerciții fizice timp de cel puțin 30 de minute după masă. Așezatul în pat sau exerciții fizice imediat după masă, pot provoca reflux acid sau arsuri la stomac. Acest lucru se poate întâmpla din cauza faptului că alimentele din stomac se pot deplasa în sus pe esofag, provocând disconfort și iritare. Așteptarea timp de 30 de minute după masă permite stomacului să digere corect alimentele, reducând riscul de reflux de acid și alte probleme digestive.

2. Faceți o scurtă plimbare

O plimbare după masă poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la reducerea riscului de boli de inimă. Mersul pe jos ajută la stimularea tractului digestiv, ceea ce poate ajuta la deplasarea ușoară a alimentelor prin sistemul digestiv. De asemenea, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este foarte important pentru persoanele care suferă de diabet. Mare atenție, aici vorbim stric de o plimbare ușoară, nu de sport intens.

3. Evitați fumatul

Fumatul după masă poate crește riscul de boli de inimă și alte probleme de sănătate. Fumatul poate provoca contractarea vaselor de sânge din sistemul digestiv, reducând fluxul de sânge și oxigenul către organe. Acest lucru poate încetini digestia și crește riscul de probleme digestive. Dacă sunteți fumător, cel mai bine este să așteptați 30 de minute după ce ați mâncat înainte de a fumat o țigară.

4. Spălați-vă pe dinți

După masă, este important să vă spălați pe dinți pentru a preveni cariile dentare și bolile gingiilor. Periatul dinților după masă poate ajuta la îndepărtarea particulelor de alimente și a bacteriilor din gură, reducând riscul apariției cariilor și a altor probleme dentare. Ața dentara poate ajuta, de asemenea, la îndepărtarea resturilor de mâncare dintre dinți.

5. Evitați consumul de alcool

Consumul de alcool după masă poate crește riscul de probleme digestive și alte probleme de sănătate. Alcoolul poate irita mucoasa stomacului și poate provoca inflamații, ceea ce poate duce la arsuri la stomac, reflux acid și alte probleme digestive. Dacă alegi să bei alcool, cel mai bine este să aștepți cel puțin 30 de minute după ce ai mâncat.

În concluzie, trebuie să fiți atenți la mai multe lucruri după ce ați mâncat pentru a susține o digestia optimă dar și sănătatea generală a organismului. Acestea includ așteptarea înainte de a vă culca sau de a face mișcare, a face o scurtă plimbare, a evita fumatul și alcoolul, o  igienă orală bună, o alimentație sănătoasă dar și somn suficient. Încorporând aceste obiceiuri în rutina zilnic, vă asigurați că organismul primește nutrienții de care are nevoie și că îl veți menține cât se poate de sănătos.

Citește și Exercițiile fizice care ne prelungesc viața.

Sursa foto