Muzeul Luvru din Paris poate fi „vizitat” gratuit în mediul online Actual

Muzeul Luvru din Paris poate fi „vizitat” gratuit în mediul online

Muzeul Luvru este unul dintre cele mai mari muzee ale lumii. De asemenea, este cel mai vizitat muzeul de artă din întreaga lume. Luvru se află în vechiul Palais du Louvre, clădirea având în acest moment o dimesniune impresionantă, 60.000 m2. Deschiderea oficială a muzeului Luvru a avut loc pe data de 10 august 1793.

În contextul pandemiei de coronavirus, a fost găsită o soluție astfel încât vizitatorii să se poată bucura din nou de operele de artă găzduite. Acum, muzeul poate fi vizitat gratuit în mediul online. În acest sens, a fost creată o platforma care reunește toate cele 482.000 lucrări de artă ale muzeului: collections.louvre.fr.

Accesul pe platformă este gratuit

Jean-Luc Martinez, directorul Muzeului Luvrul, a spus că „Pentru prima data, oricine poate accesa gratuit întreaga colecție de lucrări de pe un computer sau smartphone, indiferent dacă sunt expuse în muzeu, împrumutate, chiar pe termen lung sau depozitate. Uimitoarea moștenire culturală a Luvrului este acum la doar un clic distanță! Sunt sigur că acest conținut digital va inspira în continuare oamenii să vină la Luvru pentru a descoperi colecțiile în persoană”.

În comunicatul instituției se arată că platforma oferă utilizatorilor mai multe modalități de a vizita colecțiile. De asemenea, o hartă interactivă le va permite vizitatorilor să exploreze muzeul și operele de artă în funcție de sala în care sunt expuse. Platforma va fi actualizata în mod regulat de către experții instituției franceze. Colecția muzeului va fi extinsă constant.

Platforma prezintă lucrări de artă din colecțiiile celor opt departamente ale muzeului, variind de la arta islamică și sculpturi renascentiste la antichități egiptene și picturi de la artiști din întreaga lume.

Pandemiei a adus peste 21 de milioane de vizite pe louvre.fr în anul 2020, așa că apariția acestei platforme nu a întârziat să apară. În 2020, Muzeul Luvru a înregistrat doar 2,6 milioane de bilete vândute, în timp ce în 2019 fusese vizitat peste 9,6 milioane de oameni.

Citește și Google Maps introduce noi funcții pentru utilizatori.

Sursa foto