Netflix urmează să producă și să ofere jocuri video în cadrul platformei Business

Netflix urmează să producă și să ofere jocuri video în cadrul platformei

Netflix își va mări sfera de activitate, concentrându-se și în direcția jocurilor video. În acest sens, compania l-a angajat pe Mike Verdu, fost executiv Electronic Arts Inc. și Facebook Inc. El este cunoscut pentru ajutorul oferit în dezvoltarea unor jocuri populare ca Sims, Plants vs. Zombies sau seria Star Wars.

Jocurile urmează să apără în platformă sub forma unor noi categorii de conținut, similare cu cele cu documentare sau stand-up. În acest moment, Netflix nu intenționează să taxeze suplimentar pentru acest conținut viitor.

Netflix a căutat modalități de a continua să crească, în special pe pieța din SUA. Compania a țintit dezvoltarea programelor pentru copii, deschiderea unui magazin online și atingerea lui Steven Spielberg pentru a aduce filme mai prestigioase la gama sa. Compania vizează extinderea către piața de gaming cu scopul de a-și păstra avansul față de rivalii de straming precum HBO Max sau Disney.

„Aceasta este o extensie naturală a strategiei sale de conținut. Deși este posibil să nu genereze venituri suplimentare, mișcarea va contribui la aprofundarea angajamentului publicului și la creșterea interesului pentru Netflix”, a spus Geetha Ranganathan, analist media BI.

Citește și 8 filme care au avut ca platou de filmare locații din România.

Sursa foto