Norocosul număr 7: cariera lui Cristiano Ronaldo în cifre Sport

Norocosul număr 7: cariera lui Cristiano Ronaldo în cifre

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai planetei, un adevărat brand global cu întreaga lume la picioare. Abilitățile de care a dat dovadă, dar și recordul de goluri marcate l-au ajutat să obțină numeroase contracte de sponsorizare de-a lungul anilor – este un om ale cărui postări de Instagram aduc milioane de euro companiilor cu care portughezul, în vârstă de 33 de ani, colaborează.

Rămâne, însă, de văzut dacă toți acești sponsori vor continua să îl sprijine, după ce superstarul lusitan a devenit subiectului unui scandal legat de un un presupus viol, care ar fi avut loc în 2009, în Las Vegas.

De la vitrina lui plină cu trofee la sumele impresionante de bani pe care le-a câștigat, aruncăm o privire asupra carierei lui Ronaldo în cifre.

Echipe de club: 4

Portughezul a jucat pentru patru cluburi. A început cu Sporting Lisabona, în 2002, care l-a achiziționat de la clubul local Nacional pentru o sumă care nu a fost făcută publică, înainte de a se alătura echipei Manchester United, condusă de Sir Alex Ferguson, un an mai târziu.

Atacantul a fost transferat la Real Madrid în 2009, unde a rămas până când a semnat cu Juventus Torino, în vara acestui an, pentru suma de 105 milioane de euro.

Numărul de pe tricou: 7

Se spune că Ronaldo a cerut tricoul cu numărul 28, în momentul când s-a alăturat echipei Manchester United, același pe care îl purta în anii pe care i-a petrecut în Portugalia. Dar cerere lui a fost respinsă și i-a fost înmânat în schimb tricoul cu număr 7, purtat anterior de către foste legende ale „diavolilor roșii”, precum George Best și Eric Cantona. El a continuat să poarte același număr la Real Madrid și Juventus.

Distincții și premii: 31

Ronaldo a câștigat 25 de trofee alături de echipele la care a evoluat din 2002. A câștigat, în toți acești ani, campionatul Angliei de trei ori, campionatul Spaniei de două ori și a ridicat de 5 ori deasupra capului trofeul Ligii Campionilor, împreună cu Manchester United și Real Madrid.

A devenit campion al Europei cu echipa națională a Portugaliei, în 2016.

În ceea ce privește palmaresul individual, Ronaldo a câștigat de cinci ori Balonul de Aur, premiu care îi este acordat jucătorului considerat a fi cel mai bun din lume pe parcursul anului anterior.

Goluri: 679

Atacantul celor de la Juventus a înscris 679 de goluri pentru cluburile la care a jucat și la echipa națională, în toate competițiile, în peste 959 de meciuri, dintre care 450 de goluri doar pentru Real Madrid.

Urmăritori pe rețelele sociale: 339.779.603

Fotbalistul portughez are 75 de milioane de urmăritori pe Twitter și peste 122 de milioane de urmăritori pe Facebook. El are, de asemenea, 143 de milioane de urmăritori pe Instagram, fiind a doua cea mai urmărită persoană publică, după cântăreața și actrița americană Selena Gomez. Ronaldo și-a ajutat actuala echipă să urce vertiginos în topul celor mai urmărite cluburi de fotbal din lume.

Contractul cu Nike: 1 miliard de dolari

Cristiano Ronaldo are un contract „pe viață” cu gigantul Nike, estimat la un miliard de dolari.

Producătorul de echipament sportiv și-a exprimat deja preocuparea cu privire la acuzaţiile de viol care îl vizează pe starul portughez. „Suntem extrem de îngrijoraţi de aceste acuzaţii şi vom continua să monitorizăm atent situaţia”, au spus oficialii de la Nike.

Deocamdată, echipele pentru care evoluează fotbalistul și-au manifestat susținerea pentru vedeta lor.

(sursă foto: skynews)