A apărut o nouă formă de COVID-19 care se răspândește rapid Actual

A apărut o nouă formă de COVID-19 care se răspândește rapid

S-a identificat o „nouă variantă” de coronavirus care se răspândește mai repede în unele zone din Anglia. Au fost găsite peste 1.000 de cazuri ale noii variante, „predominant în sudul Angliei”, a declarat Ministrul Sănătății, Matt Hancock.

„Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă în sud-estul Angliei”, a spus ministrul Hancock într-o intervenţie în faţa parlamentului. ”Analizele iniţiale sugerează că această variantă creşte mai repede decât variantele existente”, a adăugat el.

Hancock susţine că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a fost informată, iar oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au început deja să facă studii detaliate.

Acesta a mai spus că în prezent nu există dovezi că vaccinurile împotriva COVID-19 nu ar funcționa pentru această variantă.

„Trebuie să subliniez în acest stadiu că deocamdată nu există nimic care să sugereze că ar fi mai probabil ca această variantă să provoace o afecţiune gravă, iar ultimele date clinice arată că este foarte improbabil ca această mutaţie să nu răspundă unui vaccin”, a explicat oficialul britanic.

Experții din Marea Britanie au fost de acord că, în acest moment, „noua variantă” nu este un motiv de îngrijorare.

Însă, Hancock a anuțat că Londra și mai multe comitate învecinate trec la nivelul maxim de restriciții, astfel că,începând de miercuril, barurile și restaurantele se vor închide. Școlile rămân deschise.

„Am observat în ultima săptămână o creștere foarte puternică, exponențială, a virusului la Londra, Kent, în părți din Essex și Hertfordshire. Nu știm cât de mult aceasta este din cauza noii variante (de SARS-CoV-2), dar, indiferent care ar fi cauza, trebuie să acționăm rapid și decisiv”, a indicat ministrul Matt Hancock.

Citește și: Prima persoană din lume vaccinată anti-Covid cu tratamentul Pfizer

Sursă foto