Novak Djokovic l-a egalat pe Pete Sampras la numărul de titluri de mare șlem Sport

Novak Djokovic l-a egalat pe Pete Sampras la numărul de titluri de mare șlem

DW

În vreme ce finala feminină de la US Open, ultimul turneu de grand slam al anului, a fost umbrită de cearta Serenei Williams cu arbitrul de scaun, cea masculină s-a rezumat la tenis. Juan Martin Del Potro a avut șansa sa, dar Novak Djokovic a reușit să pună presiune pe argentinian încă de la începutul meciului.

Meciul s-a terminat în trei seturi (6-3, 7-6, 6-3), găsindu-l pe sârb prăbușit pe teren după o încleștare de 3 ore și un sfert ce i-a adus cel de-al treilea titlu US Open din palmares.

Odată cu această victorie, Djokovic a egalat vechiul record al lui Pete Sampras de 14 turnee de mare șlem câștigate, cei doi clasându-se pe locul 3 în ierarhia all time. Roger Federer are 20 de titluri, în vreme ce Rafael Nadal are 17. „Pete, vreau să îți transmit că te iubesc și că ești idolul meu”, a declarat Djokovic după încheierea partidei.

Numărul 6 mondial a câștigat 6-3 primul set și a avut un avantaj de un break în al doilea, înainte ca Del Potro să revină în luptă și să împingă setul în tie-break, acolo unde Nole a reșit într-un final să se impună cu 7-4.

Setul al treilea a însemnat totodată și câștigarea a două raliuri foarte spectaculoase, de 22 și 24 de schimburi, ambele adjudecate de sârb, care s-au dovedit a fi decisive în economia finalei.

Statistica de la final a relevat faptul că Djokovic a avut 32 de lovituri direct câștigătoare și a făcut 38 de erori neforțate, în timp de Del Potro a avut 31 de locituri câștigătoare și a făcut 47 de greșeli neprovocate.

După ce a reușit să triumfe și la Wimbledon, Nole Djokovic a arătat că se află pe punctul de a reveni la forma ce l-a consacrat. Pe parcursul întregului turneu de la US Open, sârbul a cedat un singur set, și acela în primul meci.

Del Potro a câștigat US Open în 2009, dar apoi a fost ținut departe de marea performanță de accidentările repetate pe care le-a avut.

foto