O primărie din Siberia renunță la mașinile scumpe din dotare Magazin

O primărie din Siberia renunță la mașinile scumpe din dotare

Noul primar al orașului Yakutsk din Siberia, considerat cel mai friguros oraș de pe Pământ, a declarat că va vinde vehiculele străine scumpe pentru a finanța proiectele sociale.

Sardana Avksentyeva a câștigat alegerile în septembrie, devenind prima femeie primar a orașului, după ce a învins un membru al celui mai puternic partid din Rusia, Rusia Unită, al cărui lider este președintele țării Vladimir Putin. În timpul campaniei electorale, ea a promis că va evita să cheltuiască bani care provin din fondurile publice pentru evenimente și petreceri fastuoase, deplasări în străinătate sau orice alte avantaje pentru echipa ei.

Odată ajunsă în funcție, Avksentyeva și-a îndreptat atenția asupra mașinilor deținute de municipalitate, care erau în număr de 13, cum s-a arătat la ultimul inventar, dintre care patru au fost scoase la vânzare în această lună. Automobilele, trei Toyota Land Cruiser și un Nissan Patrol, vor fi înlocuite cu un singur Patriot UAZ rusesc, iar banii rămași vor ajunge la bugetul orașului.

„O parte din venituri vor merge spre rambursarea datoriilor pe care le au instituțiile municipale. În acest fel, vom economisi bani din bugetul orașului, care vor fi alocați pentru crearea unui serviciu de taxi social”, au declarat surse din interiorul municipalității pentru agenția de știri Interfax. În Rusia, taxi-urile sociale sunt folosite pentru a transporta persoanele cu dizabilități sau familiile numeroase care au venituri mici.

Însă, postul rus de radio BFM a spus că, la două luni de la începerea mandatului, Avksentyeva pare un om politic diferit de restul, dar discursurile sale sunt de cele mai multe ori populiste, fiind menite să câștige simpatia oamenilor. „Au fost făcute câteva declarații de natură populistă despre vânzarea unor mașini străine scumpe. Dar, în afară de aceste afirmații, nu vedem și un demers real”, a spus Ruslan Basygysov, ziarist al publicației regionale Yakutia.

(sursă foto: thetruthaboutcars)