Toyota, cel mai mare constructor mondial de mașini Business

Toyota, cel mai mare constructor mondial de mașini

Toyota a depășit grupul Volkswagen la vânzări, redevenind astfel cel mai mare contructor de mașini din lume.

CNN informează că firma japoneză a vândut 9,5 milioane de autovehicule la nivel mondial în 2020, incluzând și mărcile Daihatsu, Lexus și Hino. Față de Toyota, grupul Volkswagen, care deține și mărcile Audi, Skoda, Seat și Porsche, a atins 9,3 milioane de unități comercializate.

Toyota a mai ocupat locul 1 la nivel mondial în anul 2007, când a reușit să depășească General Motors. În 2017, Volkswagen a depășit Toyota la vânzări și a rămas pe prima poziție până în prezent.

Pandemia a afectat vânzările Toyota

Chiar dacă Toyota deține titlul de cel mai mare contructor de automobile din lume, firma s-a confruntat cu scăderi ale vânzărilor. Livările comapiei au scăzut cu 11,3% în 2020 față de anul precedent, în timp ce livrările VW au scăzut cu 15,2% anul trecut.

În ultimul an, pandemia de coronavirus a redus vânzările constructorilor și a perturbat lanțurile de producție și aprovizionare cu componente în toată industria auto. Potrivit analiștilor băncii UBS, Volkswagen ar putea putea produce cu 100.000 mai puține unități în primele trei luni din 2020, aproximativ 4% din producția trimestrială, din cauza lipsei de componente.

Citește și Dacia a lansat BIGSTER, un SUV de 4,6 metri lungime. Vezi cum arată noul concept.

Sursă foto