Oamenii inteligenți: Semne subtile ale inteligenței Magazin

Oamenii inteligenți: Semne subtile ale inteligenței

Subiectul inteligenței a apărut cu întrebarea „Care este un semn subtil că cineva este cu adevărat inteligent?”. Ca răspuns, mulți oameni au împărtășit semnele subtile pe care le-au observat la oamenii inteligenți pe care i-au întâlnit. Acestea ținând cont că există diferite tipuri de inteligență. Citește mai departe pentru a afla mai multe.

1. Oamenii inteligenți pot pune întrebări foarte bune. Nu orice întrebări, ci chiar întrebări bune.

2. Când explică ceva, te fac să te simți chiar tu inteligent.

3. Oameni care folosesc analogii pentru a explica concepte altora.

Este o formă de schimbare a codului, iar integrarea conceptelor din mers este un indicator clar că cineva este inteligent atât din punct de vedere social, cât și din punct de vedere conceptual.

O analogie este o asociere, un proces mental de conectare a unei idei sau a unui lucru la o imagine relatabilă pentru cineva care poate apoi „vedea” și digera reprezentarea inițială.

4. Oamenii inteligenți pot lua în considerare cu adevărat o idee care se opune viziunii lor asupra lumii fără a o accepta neapărat.

Așa cum a spus Aristotel în citatul său greșit, „Este semnul unei minți educate să fie capabil să întrețină un gând și să nu-l accepte”.

5. Nu le este frică să spună că nu știu răspunsul la o întrebare.

6. Oamenii inteligenți au simțul umorului.

Oamenii cu adevărat amuzanți sunt adesea foarte inteligenți și cunosc diferitele moduri în care o idee poate fi plină de umor la mai multe niveluri.

7. Oamenii inteligenți sunt curioși de orice.

Pentru a fi inteligent, trebuie să fii informat și nu poți fi informat dacă nu ești niciodată curios.

Puteți memora o grămadă de fapte aleatorii și le puteți repeta. Asta e cunoașterea. Dar să știi ce să faci cu aceste cunoștințe, cum să le aplici, cum să le dai sens, este ceea ce ar putea fi inteligența reală.

8. Oamenii inteligenți sunt mai dispuși să dezbată sau să discute calm decât să se certe.

Citește și Drama prin care trece Robert de Niro.

Sursă foto