Oficial: Papa Francisc va vizita România pe 31 mai Actual

Oficial: Papa Francisc va vizita România pe 31 mai

România primește un cadou cu o simbolistică cu totul și cu totul aparte în acest început de 2019. Papa Francisc va vizita țara noastră în data de 31 mai, urmând a rămâne în România trei zile. Vizita oficială vine în urma invitațiilor repetate făcute atât de președintele Klaus Iohannis, cât și de premierul Viorica Dăncilă.

Momentul ales pentru această vizită pare că nu este unul întâmplător. În anul 1999, tot în luna mai, Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat Bucureștiul, fiind întâmpinat cu multă căldură de zeci de mii de oameni. Pe 7 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea ajungea la Bucureşti. Momentul a avut o deosebită însemnătate istorică, fiind pentru prima dată de la Marea Schismă din 1054 când un papă a vizitat o ţară preponderent ortodoxă. De asemenea, în urma acelui eveniment, a fost dezvelită o statuie a Papei Ioan Paul al II-lea, situată în apropierea parcului Cișmigiu din București. Iar acum, la fix 20 de ani de la acel moment cu adevărat istoric petrecut în mandatul de președinte al lui Emil Constantinescu, Bucureștiul este călcat din nou de Suveranul Pontif.

Pentru țara noastră această vizită are o însemnătate cu atât mai mare cu cât traversează în acest an și anul viitor doă cicluri electorale extrem de importante: alegeri europarlamentare (mai 2019), alegeri prezidențiale (toamnă sau iarnă în acets an), alegeri locale și parlamentare (ambele organizate în decursul anului viitor). Astfel, simbolismul este cu atât mai important cu caât este extrem d eimportant mesjaul transmis de Papa Francisc și modul în care partidele politice îl vor asimila și îl vor prelua astfel încât să câștige procente electorale.

Papa Francisc s-a născut în luna decembrie a anului 1936 în Argentina, fiind primul Papă neeuropean după Papa Grigore al II-lea (731-741). Este cel de-al 266-lea episcop al Romei și Papă al Bisericii Catolice, fiind ales în luna martie a anului 2013.