Ora la care te trezești noaptea: Ce înseamnă? Magazin

Ora la care te trezești noaptea: Ce înseamnă?

Potrivit Fundației Naționale pentru Somn din America, oamenii sunt într-o stare de neliniște. Un sondaj realizat în 2011, care a chestionat americanii cu vârste cuprinse între 13 și 64 de ani, a arătat că 43% dintre oameni rar sau niciodată nu dorm bine în timpul săptămânii.

Sondajul a mai constatat că aproximativ 60% dintre oameni se confruntă cu o problemă de somn în fiecare noapte sau aproape în fiecare noapte.

Deci, de ce se pare că nu putem adormi sau de ce ne trezim noaptea și nu putem rămâne adormiți? Medicina tradițională chineză spune că răspunsul la asta depinde de orele specifice în care o persoană se trezește continuu în timpul nopții. Pe baza acestei idei, diferitele organe ale corpului tău stimulează emoții și stări spirituale specifice.

Somnul este foarte apreciat și este un aspect crucial al bunăstării noastre fiziologice în medicina chineză.

O teorie folosită de medici pentru a explica ciclul nostru de somn este shen, care descrie gândirea, starea de conștiință și funcțiile mentale.

Corpurile noastre au fost concepute să urmeze un ritm natural, iar shen urmează îndeaproape. Este menit să rămână latent noaptea în timp ce ne odihnim și apoi să devină alert și entuziasmat în timpul funcțiilor noastre de zi.

Când apare neliniște în timpul în care ar trebui să dormim, shen-ul este suprastimulat, provocând astfel probleme de somn.

Dacă te trezești în mod regulat aproximativ la aceeași oră în fiecare noapte, nu ignora semnalele corpului tău. În funcție de momentul în care ești trezit din somn, organele tale încearcă să comunice cu tine.

Între ora 21:00 și ora 22:00. Stres.

Când vă întindeți pentru a vă odihni, este posibil să vă aglomereze mintea gânduri care vă împiedică să vă odihniți o noapte întreagă. Probleme de muncă, ducerea copiilor la școală dimineața, alocarea timpului pentru a vă menține sănătatea și a face mișcare, lista poate continua.

Este recomandat să combateți acest lucru prin practicarea meditației.

Acest lucru nu este doar pentru guru, cu siguranță o poți face și tu. Meditația permite corpului să intre într-o stare de pace și seninătate, ajutându-te să te relaxezi dintr-o zi stresantă.

Puteți începe prin a asculta o jumătate de oră de muzică liniştitoare înainte de culcare. Acest lucru vă ajută să vă încetiniți activitatea creierului pentru a vă pregăti pentru o noapte lungă de odihnă. În plus, respirați lent și adânc pentru a vă încetini ritmul cardiac.

Între ora 23:00 și ora 1:00. Dezamăgire emoțională.

Medicina tradițională chineză atribuie această perioadă de timp vezicii biliare, care face parte din ceea ce ne controlează emoțiile spiritual.

„Chinese Medicine Living” afirmă că vezica biliară este responsabilă de pasiunea noastră pentru viață, acțiune și asertivitate.

Când vezica biliară este echilibrată, ne simțim fericiți și mulțumiți. Dar dacă vă confruntați cu o lipsă de pasiune, probleme cu luarea deciziilor sau timiditate, vezica biliară este nesincronizată.

Între ora 1:00 și ora 3:00. Furie.

Iubitul tău a uitat să-și pună deoparte vasele pentru a suta oară? Tipa aia enervantă de la serviciu s-a bucurat de o promovare în fața ta? Ți-a tăiat cineva fața în timp ce conduceai spre serviciu în dimineața asta? Da, ești supărat.

Furia este asociată cu ficatul. Când avem resentimente care nu sunt exprimate, acestea se acumulează în timp în ficat.

Așa că atunci când încerci să dormi noaptea, corpul tău îți amintește de această senzație sâcâitoare noapte de noapte.

Pentru a depăși acest lucru, este important să recunoașteți nevoia de a vă exprima emoția. Când ne eliberăm sentimentele, avem capacitatea de a consolida relațiile și de a elibera energiile negative din spiritul nostru.

Menținerea acestuia duce la o povară grea constantă care va reapărea noaptea în perioadele de odihnă.

Între ora 3.00 și ora 5.00. O Putere Superioară încearcă să îți spună ceva.

Acesta este momentul în care plămânii sunt cei mai activi. În medicina tradițională chineză, plămânii sunt responsabili pentru mișcarea energiei prin întregul corp, precum și pentru asigurarea protecției imunitare. De asemenea, se știe că semnalează stări de depresie și durere.

Dacă treci printr-o perioadă dificilă din viață și nu poți depăși strânsoarea pe care o are asupra ta, ai putea să explorezi posibilitatea ca o putere superioară să-ți vorbească.

Când te trezești în această perioadă, ia un moment pentru a te relaxa, a respira și a trece peste momentul întristat.

Între ora 5.00 și ora 7.00

Când te trezești în timpul nopții la această oră, intestinul tău este hiperactiv. Ca membru al unei lumi imperfecte, o să fii rănit uneori. Experiențele supărătoare pot duce la retragere și să te bazezi pe tine, mai degrabă decât să riști totul pentru a fi rănit din nou.

Dacă aveți dificultăți în a vă deschide față de alte persoane sau nu puteți lăsa lucrurile să treacă, este posibil să aveți un dezechilibru în intestinul gros.

Scopul de bază al intestinului este de a primi deșeuri și de a elimina ceea ce nu avem nevoie în corpul nostru.

Funcția fizică a acestui organ este strâns legată de cea a aspectului spiritual. Scopul emoțional al intestinului este să „renunțe la acele lucruri care nu ne servesc”.

Citește și Personalitatea și ordinea nașterii: Cum sunt corelate?

Sursă foto