Pâinea neambalată nu prezintă risc de îmbolnăvire cu coronavirus Actual

Pâinea neambalată nu prezintă risc de îmbolnăvire cu coronavirus

Autoritatea Națională pentru Siguranța Alimentelor a asigurat consumatorii că pâinea neambalată și produsele de panificație nu prezintă risc de îmbolnăvire cu coronavirus.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a emis un comunicat de presă. Lămuririle au apărut ca răspuns asupra publicării în spațiul public a unui spot publicitar. În cadrul acestuia se solicită autorităților reglementarea comercializării produselor de panificație neambalate.

A fost organizată o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor şi patronatelor din domeniul panificației. Potrivit ANSVSA reprezentanții asociațiilor și patronatelor din domeniul panificației au reclamat faptul că informațiile eronate apărute în spațiul public au creat confuzie în rândul operatorilor și o stare de îngrijorare nejustificată în rândul consumatorilor. Acest lucru a generat pierderi economice importante pe piața produselor de panificație neambalate.

Conform comunicatului de presă, nu există informații disponibile privind prezența și supraviețuirea pe alimente a virusului responsabil de COVID-19, astfel încât să fie posibilă infectarea oamenilor. S-a precizat că în Uniunea Europeană legislaţia privind siguranţa alimentelor, inclusiv pentru domeniul produselor de panificaţie, nu a fost modificată pe considerente legate de pandemie.

ANSVSA asigură consumatorii că pâinea neambalată și produsele de panificație, comercializate cu respectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor nu prezintă risc de îmbolnăvire, inclusiv cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și Angela Merkel a anunțat un plan de relaxare în cinci pași a restricțiilor anti COVID.

Sursa foto