Angela Merkel a anunțat un plan de relaxare în cinci pași a restricțiilor anti COVID Actual

Angela Merkel a anunțat un plan de relaxare în cinci pași a restricțiilor anti COVID

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat miercuri seara decizia de relaxare a restricțiilor din Germania, anunță Deutsche Welle. Măsurile luate vor avea în vedere un plan în cinci pași, care se va aplica atât la nivel regional, cât și la nivel național. Fiecare dintre aceste cinci trepte va intra în vigoare la câte un interval de 14 zile, cu condiția ca numărul noilor infectări să fie stabil sau să se afle în scădere. În același timp, a fost stabilit un sistem de urgență care prevede instalarea restricțiilor. Acesta va intra în vigoare dacă se vor consemna trei zile consecutive cu o incidență a ratei de infectare de peste 100 la 100.000 de locuitori în ultima săptămână.

Angela Merkel a anunțat că, începând cu 8 martie, toți rezidenții germani vor beneficia de un test rapid gratuit în fiecare săptămână. De asemenea, Germania este gata să ridice restricțiile de vaccinare cu Astra Zeneca pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Planul în cinci pași

Pasul 1: Anumite clase din cadrul școlilor (la discreția fiecărei regiuni) și frizeriile se vor redeschide. Acest pas a fost făcut în data de 1 martie.

Pasul 2: Începând cu 8 martie, librăriile și florăriile pot redeschide cu condiția de a nu primi mai mult de un client la 10 metri pătrați disponibili. De asemenea, afacerile și cabinetele care presupun contact fizic, precum saloanele de masaj, pot redeschide cu condiția prezentării unui rezultat de test negativ.

Pasul 3: Dacă incidența cazurilor la 100.000 de locuitori se menține sub 50 la 100.000 locuitori, spațiile publice precum muzeele, grădinile zoologice și parcurile se pot redeschide. De asemenea, toate celelalte magazine, cu regula celor 10 metri pătrași dedicași fiecărui client. De asemenea, un grup de maximum 10 persoane poate practica sporturi în aer liber care nu implică contactul fizic.

Pasul 4: Se redeschid terasele, teatrele, sălile de concert și sălile de cinema. Sunt permise practicarea sporturilor de contact în aer libere și a celor fără contact fizic în spații închise.

Pasul 5: Grupuri de până la 50 de persoane pot participa în aer liber la evenimente recreaționale. Restricțiile în ceea ce privește practicarea sporturilor vor fi eliminate.

În acest moment, Germania vaccinează zilnic aproximativ 200.000 de persoane, au anunțat oficialii germani.