Angela Merkel nu este de acord cu propunerile britanicilor privitoare la Brexit Actual

Angela Merkel nu este de acord cu propunerile britanicilor privitoare la Brexit

Deutsche Welle

Cancelarul german Angela Merkel nu este de acord cu propunerea Regatului Unit al Marii Britanii ca acesta să continue să aibă acces pe piața unică doar pentru bunurile de larg consum după Brexit. Cu toate acestea, liderul german continuă să fie încrezător că Regatul Unit și Uniunea Europeană vor ajunge până la urmă la o înțelegere până în octombrie.

Adresându-se oamenilor de afaceri la conferința organizată de Federația Industriilor Germane (BDI) în Berlin, Angle Merkel a declarat următoarele:

  • Regatul Unit nu poate rămâne parte a pieței unice pentru bunuri de larg consum, după cum prim ministrul britanic Theresa May a sugerat în cadrul planului pentru Brexit;
  • Bazându-se pe o viziune britanică referitoare la relațiile cu Uniunea Europeană, aceasta va fi cel mai probabil bazată pe o zonă liberă de comerț foarte intensă;
  • Orice înțelegere viitoare va trebui să fie cât se poate de detaliată, în caz contrar tranziția și finalizarea procesului de Brexit până la finalul anului 2020 s-ar produce într-un timp prea scurt;
  • Economia europeană are de suferit de pe urma incertitudinilor care planează asupra procesului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană; „Afacerile cer claritate”, de aceea UE se va confrunta în perioada următoare cu unele dintre cele mai tulburi zile ale sale.

Merkel a mai sugerat, de asemenea, că Germania se va opune cu vehemență oricui dorește să slăbească regimul comerțului global. Organizația Mondială a Comerțului (WTO) s-a confruntat cu provocări uriașe, conform cancelarului.

În cadrul aceluiași eveniment, Merkel a subliniat faptul că este recunoscătoare că Germania, din postura de membră a Uniunii Europene, a fost protejată de presiunea pe care Statele Unite a exercitat-o asupra comerțului global.

În același timp, Angela Merkel este de părere că guvernul trebuie să fie mai eficient. „Guvernul trebuie să fie mai preocupat de proprii membri”.