Se reia fotbalul? Nemții decid mâine, ceilalți mai așteaptă Actual

Se reia fotbalul? Nemții decid mâine, ceilalți mai așteaptă

Mâine cancelarul german Angela Merkel va anunța dacă se reia fotbalul sau nu în primele două ligi din Germania. Ar fi prima țară care face o astfel de mutare, în condițiile în care este foarte posibil ca celelalte campionate europene să nu mai fie reluate.

În Germania există o dezbatere uriașă: se reia Bundesliga în spatele porților închise și cu măsuri de siguranță sporite, ori nu? Se pare că nemții ar fi tentați să spună da și să ofere un exemplu întregii lumi. Cu toate acestea, există îngrijorări mari atât în țară cât și în țările din jur. În Olanda și Belgia, spre exemplu, orice competiție sportivă a fost suspendată până la toamnă! Iar acest lucru poate influența serios decizia din Germania. Dacă le iese, nemții vor profita din plin de faptul că vor fi primii și poate singurii care dau drumul competiției. Ar fi un tur de forță și un exemplu de urmat întreaga țară. Dar dacă nu le iese…?

UEFA le-a sugerat campionatelor să ia o decizie până aproape de finalul lunii mai, timp destul încă pentru negocieri să găsirea de soluții. În România, de asemenea, Federația Română de Fotbal, împreună cu Liga Profesionistă și cu autoritățile, încearcă să găsească cea mai potrivită variantă.

Germania decide dacă se reia fotbalul

Acum, evident, dezbaterea peste tot în lume este dacă merită acest efort. Cei mai mulți spun că da, merită, atât din punct de vedere social cât și din punct de vedere economic, dacă luăm în calcul cați bani și câte industrii depind de meciurile de la televizor. Pe de altă parte, sunt oameni care strigă sus și tare că încă se moare din cauza virusului și că nu de fotbal ar trebui să ne ardă nouă acum. Și că toate competițiile sportive ar trebui suspendate până când toată lumea este în siguranță. Acum, decizia se află, din nou, întâmplător sau nu, în mâinile Germaniei. Tonul va fi dat și în acest caz de la Berlin de Angela Merkel.

Citește și:
Consumul a scăzut, dar prețurile merg tot în sus
Raed Arafat: Măsuri speciale pentru frizerii și saloane după 15 mai