Raed Arafat: Măsuri speciale pentru frizerii și saloane după 15 mai Actual

Raed Arafat: Măsuri speciale pentru frizerii și saloane după 15 mai

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a făcut noi precizări cu privire la funcționarea frizeriilor și saloanelor de înfrumusețare după ridicarea stării de urgență. Acesta a declarat că lucrează împreună cu autoritățile din România la un plan de reglementare a modului de desfășurare a activității în saloanele de înfrumusețare.

Măsuri speciale pentru frizerii și saloane de înfrumusețare

„Ai nevoie de măsuri speciale pentru frizerii, pentru cosmetică. Nu poți nelimitat să le ții închise, trebuie să-și reia activitatea, dar sub o formă nouă. Posibil că nu vor avea zonă de așteptare, trebuie să te programezi, te duci direct la programare, știi că ești așteptat.

Ai întârziat, vine altul în locul tău, nu stai și aștepți acolo. Te duci și te plimbi pe stradă o jumătate de oră și te întorci, nu stai acolo. Zona de așteptare va deveni una sensibilă, va trebui să nu mai existe temporar. Trebuie să se înțeleagă că ne gândim cu colegii specialiști la acest domeniu, la măsuri punctuale, pe diferite domenii, care trebuie să fie luate ca măsuri compensatorii la măsurile de relaxare”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Măsurile nu se relaxează până pe 15 mai

„Mesajul e clar: până pe 15 mai nu relaxăm nimic. Impresia unora că gata, am început relaxarea, poate avea efecte extrem de grave. Trebuie să înțelegem că nu ne permitem luxul de a reveni la ce a fost înainte și nici după introducerea măsurilor de relaxare graduală nu vom reveni complet la ceea ce era înainte. Trebuie să conviețuim cu virusul și asta va mai dura,” a afirmat Raed Arafat.

Citește și Restricții neobișnuite aplicate în lume pentru combaterea virusului.

Sura foto