Olanda redeschide restaurantele și sectorul cultural Actual

Olanda redeschide restaurantele și sectorul cultural

Olanda a anunțat redeschiderea activităților culturale și a restaurantelor, în ciuda numărului mare de infectări cu Covid-19, relatează Euronews. Barurile, restaurantele, muzeele, teatrele și alte locuri destinate evenimentelor culturale își vor relua activitatea în condiții reglementate de lege pentru a asigura protecția împotriva Covid.

Restaurantele și spațiile culturale au fost închise de mai bine de o lună, în timp ce s-au instaurat reguli stricte de carantină. Deși în prezent numărul cazurilor de coronavirus nu a scăzut, spitalizările din valul Omicron al țării au fost mai mici față de valurile precedente, tocmai de aceea, autoritățile au hotărât relaxarea restricțiilor.

„Astăzi facem un pas mare pentru a debloca Olanda, chiar dacă numărul de infectări este uriaș.”, a declarat prim-ministrul Mark Rutte. Adoptarea relaxărilor restricțiilor în Olanda a venit în urma unui val de proteste ale antreprenorilor și reprezentanților sectorului cultural.

Numărul cazurilor noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 continuă să crească rapid în Olanda. Rata de infectare în ultimele şapte zile este de aproape 2.000 de noi îmbolnăviri la 100.000 de locuitori.

Citește și Zile libere în anul 2022.