Restricții severe în Italia. Sunt interzise călătoriile în scop turistic Actual

Restricții severe în Italia. Sunt interzise călătoriile în scop turistic

Începând cu 6 martie, în Italia va fi emis un decret valabil pe o perioadă de o lună care vizează interdicții și restricții inclusiv în preajma Sărbătorilor Pascale. Călătoriile în scop turistic vor fi interzise, iar deplasările dintr-o regiune în alta se vor face doar din motive întemeiate, informează agenția ANSA.

Vor fi permise revenirea la locuința de reședință și deplasările dintr-o regiune în alta însă doar din motive de serviciu, sănătate sau urgențe. Sălile de sport și piscinele vor rămâne închise și sporturile de echipă vor fi interzise. Activitatea fizică individuală în aer liber va rămâne permisă pentru italieni.

În ceea ce privește cinematografele și teatrele, ministrul pentru Afaceri Regionale, Mariastella Gelmini a anunțat că ar putea fi redeschise în luna aprilie. De asemenea, barurile și restaurantele vor rămâne deschise în zona galbenă până la ora 18. Centrele comerciale rămân închise pe perioada weekend-ului, iar pentru zonele roșii s-a stabilit închiderea magazinelor neesențiale.

Citește și Studiu Covid realizat de cercetătorii români: Cum ne pregătim organismul pentru lupta cu virusul?

Sursă foto