Studiu: 30% dintre tinerii din România nu au făcut sex în ultimul an Actual

Studiu: 30% dintre tinerii din România nu au făcut sex în ultimul an

Un studiu recent informează că viața sexuală a tinerilor din România a fost afectată de pandemia de Covid-19. Sondajul realizat de PlanificaNeprevazutul.ro arată că 30% dintre tinerii din România nu au întreținut relații sexuale în ultimul an. La polul opus, pe 38% dintre ei, pandemia i-a determinat să se apropie mai mult, din punct de vedere emoţional, de partenerul de cuplu.

Ultimul an, marcat de incertitudini, restricţii şi provocări, i-a determinat pe 38% dintre cei chestionaţi să se apropie mai mult de partenerul de cuplu, în vreme ce 26% dintre tineri au precizat că nu au simţit mari schimbări în relaţia de cuplu, în această perioadă. Pe 13% dintre respondenţi, pandemia i-a distanţat de parteneri, în timp ce 11% dintre tineri au răspuns că le-ar fi plăcut să fie implicaţi în relaţii, în acest timp. La polul opus, 12% dintre tineri au petrecut singuri ultimul an şi s-au bucurat de acest statut”, se arată în comunicatul transmis de PlanificăNeprevăzutul.ro. 

Pandemia de Covid a declanșat stări de anxietate și frică în rândul tinerilor

Întrebaţi despre despre stările emoţionale pe care le-au trăit în ultimul an, tinerii au menţionat anxietatea (34%), plictiseala (19%), dar şi fericirea (18%) şi optimismul (13%) printre cele mai frecvente dispoziţii cu care s-au confruntat în tot acest timp.

În ceea ce priveşte temerile şi problemele de natură personală şi sexuală cu care s-au confruntat în ultimul an, peste jumătate dintre tineri au menţionat partenerul ca fiind persoana cu care au discutat despre frici, în vreme ce 17% dintre ei au recunoscut că nu au discutat cu nimeni despre aceste probleme.

Citește și 1 din 3 români crede că COVID-19 a fost răspândit intenţionat pentru a implanta populația cu cipuri

Sursă foto