1 din 3 români crede că COVID-19 a fost răspândit intenţionat pentru a implanta populația cu cipuri Actual

1 din 3 români crede că COVID-19 a fost răspândit intenţionat pentru a implanta populația cu cipuri

Cel mai recent studiu realizat de INSCOP Research şi Verifield arată că 1 din 3 români consideră că „coronavirusul a fost produs şi răspândit intenţionat pentru a se pregăti inocularea populaţiei cu cipuri prin vaccinare”. Mai mult decât atât, aproape două treimi din respondenți consideră că virusul a fost creat în laborator.

Un procent de 57.8% dintre participanții la studiu s-au poziționat în dezacord față de teoriile conspirației legate de implantarea cipurilor și de efectul rețelelor 5G. În schimb, 35.7% au fost de acord cu afirmația „Coronavirusul a fost produs şi răspândit intenţionat pentru a se pregăti inocularea populaţiei cu cipuri prin vaccinare”.

Informarea cu privire la vaccinarea anti-covid

Întrebaţi de unde s-au informat cel mai mult în ultimele săptămâni cu privire la vaccinarea anti-COVID19, 72.4% dintre cei intervievaţi menţionează programele TV, 24.3% reţelele sociale, 24.1% paginile de internet oficiale ale unor instituţii naţionale sau internaţionale.

49.7% dintre respondenţi au declarat că, în ultima perioadă, au urmărit zilnic ştiri legate de campania de vaccinare anti-COVID19. 24.7% afirmă că au urmărit astfel de ştiri o dată pe săptămână sau mai rar, iar 18.5% o dată la câteva zile. Un procent de 6.9% spun că nu urmăresc niciodată astfel de ştiri.

Citește și Informații utile despre vaccinul anti-Covid în broșura lansată de Ministerul Sănătății

Sursă foto