Variante COVID-19: Este posibil ca 2 să fie contactate simultan Actual

Variante COVID-19: Este posibil ca 2 să fie contactate simultan

O belgiană în vârstă de 90 de ani care a murit din cauza COVID-19 a contractat două variante COVID-19: atât varianta britanică, cât și cea sud-africană, au spus cercetătorii la o conferință de presă.

Cazul ei a fost discutat în cadrul Congresului European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase din acest an (ECCMID) ca parte a cercetării belgiene. Se crede, de asemenea, că este primul caz de acest gen.

Femeia nu a fost vaccinată. S-a îmbolnăvit în martie și a fost tratată la un spital din apropierea Bruxelles-ului.

Nu este clar cum s-a infectat, dar medicii ei au spus că ar fi putut contacta infecțiile de la două persoane diferite.

Vankeerberghen lucrează pentru spitalul OLV din Belgia, care conduce cercetarea. Constatările lor nu au fost încă transmise unui jurnal medical pentru publicare.

Chiar dacă nu există alte cazuri publicate de co-infecții similare, cazul arată că este posibil să se prindă simultan două variante COVID-19. Vankeerberghen a spus că „fenomenul este probabil subestimat”.

Există patru variante de coronavirus de care sunt preocupați cel mai mult experții din întreaga lume. Varianta Delta a ieșit din India și este mai infecțioasă decât virusul original. În prezent, provoacă cele mai multe infecții noi în Europa și Statele Unite.

Citește și Pfizer va solicita autorizarea celei de-a treia doze de vaccin anti-covid.

Sursă foto