Petra De Sutter, viceprim-ministrul transgender Actual

Petra De Sutter, viceprim-ministrul transgender

Petra De Sutter este prima persoană transgender numită viceprim-ministru a noului guvern al Belgiei. Este un moment istoric având în vedere că o persoană trangender a ocupat cea mai înaltă funcție în politică în Europa. Tot ea a devenit și primul transgender declarat din parlamentul național al Belgiei. 

Petra de Sutter este ​ginecolog prin pregătire. Este cunoscută ca ginecolog expert în fertilitate. De Sutter se află la conducerea Departamentul de Medicină a Reproducerii de la Universitatea din Gent.

În timpul campaniei europarlamentare, Petra de Sutter a susținut că „Nu vreau să fiu redusă la calitatea mea de transgender, aceasta este doar o parte a identității mele. Vreau ca oamenii să vorbească despre mine datorită muncii mele și a activității mele politice”, conform Politico. 

Într-un mesaj publicat pe Twitter, viceprim-ministrul și-a manifestat recunostința față de partid. De asemenea, a adaugat și că acum este momentul pentru relansarea țării și noul viitor al belgienilor.

Petra de Sutter este membru al Parlamentului European din iulie 2019 și a fost numită în funcție alături de alți șase politicieni, a informat agenția de știri Reuters.

Petra de Sutter este acum primul trangender cu cea mai înaltă funcție politică din Europa.

Citește și Pedeapsă cu închisoarea pentru publicarea recenziilor negative

Sursa foto