VIDEO: Înregistrări cu OZN-uri au fost făcute publice de Pentagon Actual

VIDEO: Înregistrări cu OZN-uri au fost făcute publice de Pentagon

Au fost lansate oficial publicului de către Pentagon trei scurte înregistrări video care arată „fenomene aeriene inexplicabile”, pe care mulți le consideră obiecte zburătoare neidentificate (OZN). Acestea au fost anterior lansate de o companie privată.

Videoclipurile arată ceea ce par a fi obiecte zburătoare neidentificate (0ZN) care se mișcă rapid în timp ce sunt înregistrate de camerele infraroșii. Acestea au fost văzute de către piloții unor avioane de luptă ale US Navy în timpul unor zboruri de antrenament, în 2004 și 2015. Sunt imaginile primite pe ecrane de la senzorii video ai aparatelor de zbor

Înregistrările video au început să circule pe internet încă din 2007, respectiv 2017 și 2018. Două dintre ele au fost incluse într-un articol publicat în decembrie 2017 de New York Times un program secret al guvernului SUA ce se ocupa cu investigarea informațiilor despre obiecte zburătoare neidentificate. 

Veridicitatea videoclipurilor a fost recunoscută din septembrie anul trecut. Acestea au fost făcute publice acum „pentru a clarifica orice concepție greșită din partea publicului cu privire la faptul dacă materialele care au circulat au fost sau nu reale sau dacă există sau nu mai multe videoclipuri”, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Sue Gough.

„După o revizuire amănunțită, departamentul a stabilit că lansarea autorizată a acestor videoclipuri neclasificate nu dezvăluie nicio capacitate sau sisteme sensibile”, a spus Gough într-o declarație, „și nu afectează nicio investigație ulterioară a incursiunilor militare în spațiul aerian de către neidentificate fenomene aeriene. „

„A dispărut în mai puțin de două secunde”

În 2017, unul dintre piloții care a văzut unul dintre obiectele neidentificate în 2004 a spus pentru CNN că obiectul s-a mișcat în moduri pe care nu le-ar putea explica.

„Pe măsură ce m-am apropiat de el … obicetul a accelerat rapid spre sud și a dispărut în mai puțin de două secunde”, a spus David Fravor, pilotul retras din US Navy. „Mișcarea a fost extrem de abruptă, ca o minge de ping-pong, care lovește un perete. Cam și cum s-a lovit și a sărit sens invers”.

Pentagonul a studiat anterior înregistrări care arată obiecte aeriene necunoscute ca parte a unui program clasificat, acum oprit, care a fost lansat la îndemâna fostului senator Harry Reid din Nevada. Programul a fost lansat în 2007 și s-a încheiat în 2012, potrivit Pentagonului, deoarece au evaluat că există priorități mai mari care aveau nevoie de finanțare.

Video 1
Video 2
Video 3

Articole similare.

Sursă foto