„Pizza mă face fericit!” – Peste 50% dintre italieni spun că pizza este mâncarea lor preferată Magazin

„Pizza mă face fericit!” – Peste 50% dintre italieni spun că pizza este mâncarea lor preferată

Mai mult de jumătate dintre italieni (52% mai exact) au răspuns la un sondaj de opinie în care au relevat faptul că pizza este mâncarea lor favorită, iar 39% dintre aceștia au declarat că acest fel de mâncare îi satisface la nivel emoțional.

Este greu să găsești oameni cărora nu le place pizza. Iar aici, în Italia, aceștia sunt atât de rari, încât sunt aproape mitici.

Publicația The Local, care citează presa locală, face referire la un studiu ce s-a efectuat asupra a 2500 de respondenți italieni. Dintre aceștia, 52% declară că mănâncă pizza cel puțin o dată pe săptămână, în timp ce 39% au recunoscut faptul că o fac ori de câte ori au poftă. Cu toate acestea, numai 4% dintre aceștia au declarat că mănâncă pizza zilnic.

Cea mai populară pizza a italienilor este proscuitto e funghi (32%), în timp ce pe locul al doilea e pizza margherita (27%). Aproape jumătate dintre respondenți (42%) preferă pizza cu blat subțire ș același procent preferă să meargă la pizzerie în loc să comande pentru acasă (39%).

Dincolo de gust, italienii apreciază pizza pentru că este „ieftină”, „portabilă” și „sățioasă”. Unul din zece locuitori ai „Cizmei” a declarat faptul că pizza îi face fericiți.

Iar dincolo de toate aceste rezultate, ar putea exista chiar anumite explicații științifice. Erica M. Schulte, un cercetător în domeniul psihologiei din cadrul Universității Michigan, a relevat într-un studiu faptul că pizza este mâncarea cel mai des asociată cu simptomele dependeței culinare din lume.