Pomelo: 8 beneficii pe care le poate aduce sănătății Magazin

Pomelo: 8 beneficii pe care le poate aduce sănătății

Pomelo este un citric asiatic mare, înrudit cu grapefruit.

Are forma unei picături de lacrimă și are o carne verde sau galbenă și o coajă groasă și palidă. Poate crește până la dimensiunea unui pepene galben sau mai mare.

Conține mai multe vitamine, minerale și antioxidanți care îl fac o adiție sănătoasă la dietă. Citește mai departe pentru a afla cum.

1. Pomelo este foarte nutritiv

Pomelo conține o varietate de vitamine și minerale și este o sursă excelentă de vitamina C.

Un fruct decojit (aproximativ 610 grame) conține 231 de calorii, 5 grame de proteine, 0 grame de grăsimi, 59 de grame de carbohidrați și 6 grame de fibre. De asemenea, conține riboflavină, tiamină, vitamina C, cupru și potasiu.

Un fruct conține necesarul câtorva zile de vitamina C. Este un antioxidant puternic care stimulează imunitatea, care ajută la prevenirea deteriorării celulare a compușilor dăunători numiți radicali liberi.

Este, de asemenea, bogat în alte vitamine și minerale, inclusiv potasiu. Acest lucru ajută la reglarea echilibrului fluidelor și a tensiunii arteriale.

2. Pomelo este plin de fibre

Un pomelo oferă 6 grame de fibre. Majoritatea oamenilor ar trebui să urmărească obținerea a cel puțin 25 de grame de fibre pe zi. Deci, fructul este o modalitate excelentă de a ajuta la satisfacerea nevoilor.

Este deosebit de bogat în fibre insolubile. Acest lucru ajută la prevenirea constipației.

Fibrele alimentare servesc și ca sursă de hrană pentru bacteriile sănătoase din intestin.

În plus, fibrele de fructe, cum ar fi cea de pomelo, au fost asociate cu o densitate osoasă îmbunătățită. Aceasta, precum și menținerea pe termen lung a greutății, îmbunătățirea sănătății intestinului și a creierului și un risc scăzut de unele boli cronice.

3. Poate favoriza pierderea în greutate

Pomelo poate ajuta la pierderea în greutate.

Un fruct decojit (aproximativ 610 grame) conține 230 de calorii. Acesta este un număr relativ mic pentru un volum atât de mare de alimente.

Consumul de alimente cu conținut scăzut de calorii poate încuraja sațietatea cu mai puține calorii.

Mai mult, pomelo conține proteine și fibre. Ambele pot ajuta la senzația de sațietate pentru mai mult timp.

Atât alimentele care conțin proteine, cât și fibre ajută la inducerea sentimentului de sațietate. Astfel, aportul de calorii poate fi mai ușor de redus.

4. Pomelo este bogat în antioxidanți

Pomelo este plin de antioxidanți, care pot ajuta la prevenirea și inversarea daunelor celulare cauzate de radicalii liberi.

Radicalii liberi sunt compuși care se găsesc în mediu și alimente. Pot provoca probleme de sănătate și boli cronice atunci când se acumulează în organism la niveluri ridicate.

Pomelo nu conține doar peste 400% din valoarea zilnică a vitaminei C, un puternic antioxidant. De asemenea, vine cu alți compuși antioxidanți.

Principalii antioxidanți din fruct sunt naringenina și naringina. Ambele sunt frecvent întâlnite în citrice.

În plus, pomelo conține licopen, un antioxidant antiinflamator care este prezent și în roșii.

Multe dintre beneficiile fructului de pomelo, cum ar fi proprietățile lor anti-îmbătrânire și sănătoase pentru inimă, sunt atribuite conținutului lor ridicat de antioxidanți.

5. Poate spori sănătatea inimii

Pomelos poate stimula sănătatea inimii prin reducerea nivelului de colesterol și trigliceride. Acestea sunt două grăsimi din sânge care au fost legate de bolile de inimă.

Un studiu de 21 de zile la șobolani a constatat că suplimentarea cu extract de pomelo concentrat a redus nivelul trigliceridelor cu până la 21%, colesterolul total cu până la 6% și colesterolul LDL (rău) cu până la 41%.

Un alt studiu a menționat că pomelo poate reduce aceste grăsimi din sânge prin prevenirea absorbției complete a colesterolului din alimente în organism.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări la om pentru a stabili o legătură între fructul pomelo și sănătatea inimii.

Rețineți că trebuie să evitați pomelo dacă luați medicamente statinice pentru colesterol ridicat. La fel ca grapefruitul, conține compuși numiți furanocumarine. Acestea pot afecta metabolismul statinelor.

6. Pomelo poate avea proprietăți anti-îmbătrânire

Datorită conținutului său ridicat de antioxidanți, pomelo poate exercita efecte anti-îmbătrânire.

Antioxidanții, inclusiv vitamina C, pot ajuta la prevenirea leziunilor pielii cauzate de radicalii liberi dăunători. Acest lucru ajută la menținerea unui aspect mai tineresc.

Pomelo poate reduce, de asemenea, formarea produselor finale avansate de glicație (AGE). Acestea sunt cauzate de niveluri ridicate de zahăr din sânge.

AGE pot contribui la procesul de îmbătrânire provocând decolorarea pielii, circulație slabă și probleme de vedere și de rinichi. Acest lucru în special la persoanele cu diabet de tip 2.

Cu toate acestea, un studiu cu eprubete a constatat că extractul de pomelo a scăzut semnificativ cantitatea de AGE care s-au format după expunerea la zahăr.

Mai mult, uleiul esențial din coaja de pomelo este bogat în antioxidanți. Poate reduce producția de melanină în piele, contribuind potențial la prevenirea decolorării și a petelor solare.

7. Poate fi antibacterian și antifungic

Pomelo poate avea, de asemenea, proprietăți antibacteriene și antifungice. Majoritatea cercetărilor privind aceste efecte au folosit uleiuri esențiale din coajă de pomelo.

Într-un studiu cu eprubete, uleiul esențial de pomelo a încetinit creșterea bacteriilor pe lentilele de contact moi.

Un alt studiu a observat că uleiul esențial de pomelo a ucis Penicillium expansum, o ciupercă care poate produce o neurotoxină dăunătoare. A funcționat mai eficient decât uleiurile de portocală, tei sau lămâie.

În timp ce fructul în sine se poate lăuda cu unele dintre aceste proprietăți antibacteriene și antifungice, sunt necesare mai multe cercetări.

Deoarece uleiurile esențiale sunt foarte concentrate, nu ar trebui să le ingerați. De asemenea, acestea trebuie diluate corespunzător înainte de a le aplica pe piele.

8. Poate lupta împotriva celulelor canceroase

Pomelo poate ajuta la distrugerea celulelor canceroase și la prevenirea răspândirii cancerului.

Un studiu efectuat la șoareci a constatat că extractul de coajă de pomelo a suprimat creșterea tumorii, a stimulat sistemul imunitar și a ucis celulele canceroase.

Un studiu similar a observat că un extract din frunzele fructului a ucis celulele canceroase ale pielii la șoareci.

În plus, s-a demonstrat că naringenina, unul dintre principalii antioxidanți din pomelo, distruge celulele cancerului de prostată și pancreatic. Acest lucru, precum și încetinirea răspândirii cancerului pulmonar în studiile cu eprubete.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări la oameni pentru a înțelege pe deplin efectul fructului asupra cancerului.

Este important să ne amintim că fructele pomelo conțin cantități mult mai mici din acești compuși potențial de distrugere a cancerului decât formele concentrate utilizate în studii.

Citește și Tangerinele: 8 beneficii pe care le pot aduce sănătății.

Sursă foto