Praga va avea un „primar de noapte” Actual

Praga va avea un „primar de noapte”

În Praga, a fost creată o funcție specială pentru a reglementa excesele vieții de noapte din capitala Cehiei. Consilierii primăriei l-au ales pe Jan Štern ca „primar de noapte”, el urmând să fie ajutat în îndeplinirea atribuțiilor de către o comisie compusă din reprezentanți ai districtului 1 din Praga și ai poliției municipale. Acesta a declarat că dorește, în primul rând, să analizeze în detaliu situația actuală și să se întâlnească cu omologul său din Amsterdam pentru inspirație, dar și pentru un posibil schimb de idei.

Zgomotos și un adevărat muzeu în aer liber, acestea sunt doar câteva dintre cuvintele folosite de locuitorii furioși ai orașului Praga pentru a descrie centrul capitalei. Mulți dintre ei consideră că este supraaglomerat cu turiști bețivi și este locul unde se petrec diferite afaceri mai puțin legale.  

Una dintre modalitățile pe care Consiliul Municipal din Praga vrea să o utilizeze pentru a rezolva această problemă este prin înființarea unei comisii speciale care va funcționa pe timpul nopții.

Luni, 21 ianuarie, Jan Štern a fost ales șef al comisiei și, totodată, „primar de noapte” al orașului.

„Credem că viața de noapte reprezintă un atu important pentru oraș și pentru locuitorii săi, dar cauzează, de asemenea, o serie de probleme care trebuie rezolvate”, a declarat Štern, imediat după numirea lui în funcție.

Dlouhá este una dintre străzile care duc către centrul vechi al orașului, o destinație populară pentru mulți turiști veniți în capitala Cehiei. Noua comisie va putea să stabilească ore de închidere ale barurilor și restaurantelor în anumite zone.

Cu toate acestea, noul primar spune că includerea proprietarilor de baruri și cluburi în găsirea unei soluții este esențială pentru menținerea unei vieți civilizate în centrul orașului. El a mai adăugat că dorește să se întâlnească cu omologul său din Amsterdam, primul oraș care a pus în practică o astfel de idee.

(sursă foto: discoverwalks)