Președintele FIFA intenționează să organizeze Cupa Mondială din 2022 în mai multe state și cu mai multe echipe Sport

Președintele FIFA intenționează să organizeze Cupa Mondială din 2022 în mai multe state și cu mai multe echipe

Gianni Infantino, președintele forului internațional de fotbal (FIFA), a anunțat, surprinzător pentru mass media și pentru lumea fotbalului mondial, mai multe inițiative privitoare la organizarea Cupei Mondiale de fotbal din anul 2022. Declarațiile celui mai puternic om din fotbal au fost făcute în cadrul summitului G20.

Probabil cea mai interesantă dintre declarațiile domniei sale este cea referitoare la gazdele celui mai important turneu de fotbal din lume. Cu toate că, până în acest moment cel puțin, exista o singură gazdă cunoscută a Cupei Mondiale, și anume Qatar, iată că noua teorie a lui Gianni Infantino aduce în discuție posibilitatea unei a doua gazde a Mondialului. Infantino a spus: „Fotbalul poate transforma visele în realitate, așa că de ce să nu ne imaginăm că Mondialul din 2022 va fi găzduit și de alte țări din Golful Persic, alături de Qatar?!”.

Conform celor publicate de presa internațională, se pare că președintele FIFA își dorește ca organizarea Mondialului din 2022 să fie împărțită între Qatar și Arabia Saudită. În același timp, numărul echipelor participante ar urma să crească consistent, de la 32, câte sunt în prezent, până la nu mai puțin de 48.

Au fost depuse cinci oferte pentru Campionatul Mondial din 2022: Australia, Coreea de Sud, Japonia, Qatar și Statele Unite. Comitetul executiv al FIFA, format din douăzeci și doi de membri, a fost convocat la Zürich pe 2 decembrie 2010 pentru a vota selectarea gazdei.

Pe 7 iunie 2015 a fost anunțat că Qatar nu ar mai fi eligibil să găzduiască evenimentul dacă s-ar descoperi dovezi de luare de mită. Potrivit lui Domenico Scala, șeful Comitetului de Audit și Conformitate al FIFA. Qatar a mai primit numeroase critici și din cauza condițiilor la care sunt supuși muncitorii străini implicați în pregătirea Cupei Mondiale, organizația Amnesty International referindu-se la „munca forțată”, în ciuda faptului că standardelor de bunăstare ale muncitorilor au fost elaborate în 2014.