Cupa Mondială din 2026 va fi găzduită de SUA, Canada și Mexic Sport

Cupa Mondială din 2026 va fi găzduită de SUA, Canada și Mexic

Membrii organizației de conducere a FIFA au votat miercuri, la Moscova, pentru a oferi organizarea Cupei Mondiale la fotbal din 2016 parteniartului dintre Statele Unite, Canada și Mexic, anunță Deutsche Welle. Țările din America de Nord au devansat principala contracanditată, Maroc.

Astfel, turneul final al Cupei Mondiale se va întoarce în America de Nord pentru a patra oară. Marocul spera să fie a doua țară din Africa ce organizează competiția, după Africa de Sud (2010). Uniunea formată din cele trei țări americane a primit 134 de voturi din totalul de 203, în timp ce Maroc a primit 65.

Președintele Federației de Fotbal din SUA a declarat: „Mulțumim că ne-ați oferit privilegiul de a găzdui Cupa Mondială în 2026. Fotbalul este singurul câștigător.”

Cupa Mondială din 2026 va fi primul turneu final la care vor participa 48 de echipe naționale, comparativ cu 32, câte participă anul acesta în Rusia și peste patru ani în Qatar. Statele Unite va găzdui 60 de meciuri din totalul de 80, în timp de Canada și Mexic vor primi fiecare câte 10 partide din faza grupelor.

sursa foto: sickchirpse.com