Marijuana va fi legală în Canada Actual

Marijuana va fi legală în Canada

Astăzi, 7 iunie, Senatul din Canada va vota inițiativa Bill C-45, prin care Canada va deveni prima națiune din G7 care legalizează utilizarea de marijuana în scop recreațional. Grupul celor Șapte (G7), adică cele mai mari țări industrializate ale lumiii, este format din țările fostului G8, însă fără Rusia: Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și S.U.A.

Inițiativa Bill C-45 va permite consumul și cumpărarea de marijuana de către persoanele care au împlinit 18 ani, decizie care va aduce peste 6 miliarde de dolari la PIB-ul Canadei.

„Nu va fi precum cumpărarea de produse Budweiser sau de alte produse alcoolice”, a spus Steve Rolles, analist în cadrul organizației TDF (Transform Drug Policy Foundation). „Va fi mai degrabă ca și cum ai cumpăra medicamente de la un farmacist”, a adăugat Rolles, care este de părere că drogurile ar trebui legalizate, dar cu cap, și că oamenii sunt cei care ar avea de câștigat, nu corporațiile.

Conform noii legislații, adulții vor putea transporta până la 30 de grame de canabis, iar depășirea acestei sume într-un spațiu public, inclusiv vehiculul unui individ, va fi pedepsită cu până la 5 ani de închisoare. „Obiectivul este menținerea canabisului departe de copii sau de piața neagră. Acest lucru presupune menținerea taxelor scăzute, astfel încât să putem scăpa de infractorii din sistem”, a declarat ministrul de finanțe al Canadei, Bill Morneau.

(sursă foto: thestar)