Începând de astăzi, consumul de cannabis a devenit legal în Canada Magazin

Începând de astăzi, consumul de cannabis a devenit legal în Canada

BBC

Prima dată când a fost cumpărat cannabis recreațional în Canada s-a întâmplat la miezul nopții (miercuri, ora 00:00), în insula estică Newfoundland, unde au stat la o coadă uriașă sute de oameni dornici să ia parte la acest moment istoric.

Canada a devenit astfel a doua țară, după Uruguay, care a legalizat posesia și uzul cannabisului recreațional. Utilizarea acestei plante în scop medicinal a devenit legală încă din urmă cu aproape două decenii, mai exact din anul 2001.

Cu toate acestea, încă există îngrijorări cu privire la această măsură, în special în ceea ce îi privește pe polițiștii care încă nu sunt pregătiți să se confrunte cu astfel de cazuri în rândul șoferilor.

Au fost lansate campanii ample de informare și conștientizare a populației cu privire la consumul de cannabis și la efectele pe care acesta le are asupra vieții și activităților oamenilor.

Ian Power, din orașul St John s-a așezat la coadă de marți de la ora 20:00, astfel încât să poată scrie istoria, pentru că Newfoundland este cu o jumătate de oră ca fus orar înaintea următoarei provincii din vest.

„A fost visul meu să devin prima persoană care cumpără primul gram legal de cannabis în Canada și iată că a venit momentul”, a declarat Ian.

Provinciile și municipalitățile canadiene s-au pregătit vreme de mai multe luni pentru finalul interzicerii consumului de cannabis. Acum sunt responsabile pentru crearea locurilor unde această plantă poate fi cumpărată și consumată.

Există însă mai multe semne de întrebare cu privire la cum va fi implementat acest proces pe teritoriul țării și cum vor fi afectați canadienii.

Mai mulți analiști consideră că stocurile nu vor fi suficiente în primul an de la legalizarea cannabisului, din moment ce producția și licențierea continuă să nu facă față precum ar trebui cererii uriașe din partea populației. Iar piața propriu-zisă încă este în formare.

Ontario, cea mai populată provincie canadiană, va deschide primele magazine abia primăvara viitoare. Cu toate acestea, oamenii vor putea comanda cannabis online.