Previziuni Oscar 2019 – pe cine pariem? Magazin

Previziuni Oscar 2019 – pe cine pariem?

Cursa pentru o statuetă de aur nu a început încă, dar se cunosc deja multe filme a căror includere în circuitul unor festivaluri importante din această toamnă înseamnă o posibilă nominalizare la Premiile Oscar de anul viitor.

A Star Is Born

Lady Gaga joacă alături de Bradley Cooper, care debutează ca regizor în cel mai recent remake al filmului „A Star Is Born”. Cooper interpretează rolul unui muzician, care se îndrăgostește de o tânără artistă aflată în plină ascensiune. În timp ce cariera ei urcă, relația dintre cei doi are de suferit.

First Man

Este povestea lui Neil Armstrong, primul om care a pășit pe Lună în 1969. Filmul, în regia lui Damien Chazelle, cu Ryan Gosling în rol principal, va deschide în acest an Festivalul de Film de la Veneția și va fi proiectat pe 29 august în cadrul secțiunii „Leul de Aur”.

The Favourite

O dramă, a cărei acțiune se petrece în Anglia, la sfârșitul secolului al XVII-lea, început de secol XVIII, despre două femei, interpretate de Rachel Weisz și Emma Stone, care se luptă pentru a deveni confidenta apropiată a Reginei Anne. Filmul îl are ca regizor pe Yorgos Lanthimos, cunoscut pentru filmele „The Lobster” și „Killing of a Sacred Deer”

Beautiful Boy

După ce a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din „Call Me By Your Name”, Timothée Chalamet revine pe marile ecrane, alături de Steve Carell. Chamalet și Carell sunt tată și fiu în această poveste, iar relația dintre ei începe să fie din ce în ce mai complicată după ce tânărul devine dependent de droguri. Este de așteptat ca Chamalet să se reîntoarcă la Oscaruri pentru rolul său principal din acest film.

If Beale Street Could Talk

Bazat pe romanul cu același nume al lui James Baldwin, pelicula este despre o femeie însărcinată, care încearcă să dovedească faptul că logodnicul ei nu este vinovat de crimă. Scris și regizat de omul din spatele „Moonlight”, Barry Jenkins, filmul are toate ingredientele pentru a fi votat de membrii Academiei.

Can You Forgive Me?

O dramă despre viața reală a scriitoarei Lee Israel, care, după ce editorii nu consideră că nu mai este în pas cu moda, apelează la fals și înșelăciuni pentru a face bani. Vedem o Melissa McCarthy, cunoscută publicului mai ales pentru rolurile sale din comedii, jucând un rol serios.

Roma

Este primul film al regizorului mexican, Alfonso Cuarón, de la „Gravity”, care a câștigat un premiu Oscar, și urmărește viața unei familii din Mexic în anii 1970. Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au vrut ca această peliculă să fie prezentă în concurs în luna mai, însă Netflix, distribuitorul acesteia, a refuzat din cauza unei noi reguli potrivit căreia niciunui film din secțiunile competiționale nu îi va fi permis să fie difuzat pe Netflix în următorii trei ani.

Widows

Un lungmetraj regizat de Steve McQueen, cu Viola Davis în distribuție, care spune povestea unui grup de femei care nu au nimic în comun cu excepția datoriilor lăsate în urma unor infracțiuni comise de soții lor decedați. Filmul va deschide ediția din acest an a BFI London Film Festival.

Însă, nu este vorba doar despre festivalurile din toamnă. Este normal ca unele filme, lansate mai devreme, să fie luate în considerare. În acest an, lista ar putea include filme precum „Black Panther”, „Black Kkklansmen”, „A Quiet Place” și „Hereditary”.

A 91-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie 2019.

(surse foto: bbc și animationalley)