Primul oraș medical din România construit în doar doi ani Business

Primul oraș medical din România construit în doar doi ani

Conform Business Magazine, medicul antreprenor Wargha Enayati a lansat primul oraș medical din România. Proiectul se întinde pe o suprafaţă de 35.000 de metri pătraţi. Este rezultatul unei investiţii de 60 de milioane de euro. Realizarea acestui proiect a durat doi ani.

„Acest proiect reprezintă încoronarea experienţei mele profesionale, dar şi cea mai mare provocare legată de construcţia unei unităţi spitaliceşti cu atâtea funcţiuni de la zero. Este ceea ce numesc «next level» profesional şi, fără falsă modestie, setez un nou reper în sistemul medical românesc, un nou vârf medical”, a spus medicul Wargha Enayati.

„Primul oraș medical din România a demonstrat că se poate face de la zero, repede şi corect infrastructură spitalicească performantă care să servească în primul rând interesului public, în condiţii de maximă siguranţă, atât medicală, cât şi umană. Investiţia s-a ridicat la 60 de milioane de euro şi a durat de la faza de autorizaţie de construcţie până la deschiderea propriu-zisă doi ani”, a mai spus el.

Primul oraș medical din România este amplsat în București

Potrivit Business Magazine, unitatea spitalicească este amplasată în zona de nord a Bucureștiului. Este formată dintr-un ansamblu de spitale cu o capacitate totală de 300 de paturi, imagistică, săli de chirurgie, 18 paturi ATI, radioterapie, PET CT, medicină nucleară, centru de recuperare şi fizioterapie şi 60 de cabinete medicale care acoperă toate specialităţile.

Proiectul se bazează pe trei piloni: integrarea oncologică , integrarea problematicii vârstnicului şi integrarea medicală a pacientului. „Am creat acest proiect, vreau să subliniez asta, şi pentru a completa lipsuri existente pe piaţa din România: integrarea în oncologie şi problematica îngrijirii vârstnicului”, a spus Wargha Enayati.

Wargha Enayati este cunoscut pentru deschiderea primei clinici private din România. De asemenea, numele său este asociat cu introducerea abonamentelor medicale pe piaţa locală, cu prima clinică dedicată exclusiv femeilor şi cu primele policlinici sociale.

Citește și Vaccinul AstraZeneca eficient doar 10% împotriva tulpinii sud-africane.

Sursa foto