Programul Rabla Plus va fi suplimentat cu 60 de milioane de lei Actual

Programul Rabla Plus va fi suplimentat cu 60 de milioane de lei

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că programul Rabla Plus va fi suplimentat cu 60 de milioane de lei. Românii vor putea cumpăra un număr de 4.000 de mașini electrice.

„Am decis să suplimentăm bugetul AFM pentru Programul Rabla Plus, pentru a-i sprijini pe toţi românii care îşi doresc să-şi achiziţioneze un autovehicul electric sau hibrid, prietenos cu mediul. Am dispus demararea procedurilor pentru suplimentarea bugetului Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru programul Rabla Plus cu 60 de milioane de lei. Astfel, pentru anul 2020 bugetul programului va ajunge la 200 de milioane de lei. Vom oferi românilor posibilitatea să-şi achiziţioneze un număr aproape istoric, record, de maşini electrice. În 2020 am putea ajunge la 4.000 de maşini electrice. Sunt mai multe decât s-au achiziţionat în toţi cei 4 ani de când funcţionează programul Rabla Plus în România…În 2020 Guvernul României sprijină achiziţionarea a 4.000 de maşini electrice. În acest fel continuă investiţiile în tot ceea ce înseamnă măsuri verzi în ţara noastră”, a anunțat Costel Alexe, conform Agerpres.

rabla
Sursa foto

Bugetul pentru persoane fizice a fost epuizat

Ministrul Mediului a anunțat că, bugetul pentru persoanele fizice care îşi doresc să îşi achiziţioneze maşini electrice a fost epuizat. Este pentru prima dată în istoria programului Rabla Plus.

„Pentru a veni în sprijinul românilor am păstrat cea mai mare primă pentru achiziţionarea unei maşini electrice din Europa, circa 10.000 de euro. Bugetul pe care îl avem la dispoziţie ne permite pentru 2020 să oferim circa 3.000 de vouchere pentru români. Un autovehicul electric şi evident, care să polueze foarte puţin. La această dată avem deja pentru persoanele fizice un număr de rezervări aproape dublu faţă de anul trecut de maşini ecologice achiziţionate prin Administraţia Fondului de Mediu. Putem spune că este un succes neaşteptat mai ales prin condiţiile pandemiei prin care am trecut cu toţii. Industria auto a avut de suferit, dar astfel arată că apetitul românilor a crescut pentru maşinile electrice, moderne”, a declarat Costel Alexe.

Programul Rabla Plus prevede achiziționarea a aproximativ 4.000 de mașini electrice.

Citește și Dacia Spring: Primele imagini cu mașina 100% electrică

Sursă foto