Dacia Spring: Primele imagini cu mașina 100% electrică Actual

Dacia Spring: Primele imagini cu mașina 100% electrică

Compania a lansat primele imagini cu mașina 100% electrică Dacia Spring produsă la Mioveni. Compania a anunțat evenimentul luni, printr-un mesaj postat pe Facebook : „r-EV-oluția Dacia începe mâine”.

”Dacia nu a dat mai multe informații despre dimensiunile SUV-ului citadin, cu excepția lungimii: Dacia Spring are 3,73 de metri, ceea ce o face „ideală pentru drumurile zilnice”, anunță compania.

Dacia Spring, care are la bază modelul K-ZE al Renault, va fi cea mai ieftină mașină electrică din Europa, prețul fiind estimat de specialiști la până în 20.000 de euro. Autonomia modelului va fi de 200 km, ceea ce este puțin față de rivali, care pot ajunge și la 600 km cu o singură încărcare.

În descrierea dată de companie în comunicatul de presă, „citadina electrică 100% se concentrează pe esențial, combinând simplitatea, eficiența și accesibilitatea”. 

„Beneficiind de o motorizare 100% electrică și de o baterie adaptată pentru o utilizare cotidiană, Dacia Spring răspunde nevoilor pragmatice de mobilitate urbană și interurbană. Robust, vehiculul oferă atât clienților particulari, cât și proprietarilor de flote, toate avantajele mașinilor electrice: ușurința în manevrare, funcționarea silențioasă, absența vibrațiilor, emisiile zero. În plus, alimentarea este simplă, iar nevoile de întreținere ale vehiculului sunt reduse”, a mai adăugat compania în comuncatul de presă.

Sursă foto

Articole similare.

Sursă foto