Rase de pisici. Care este pisica potrivită pentru tine. Magazin

Rase de pisici. Care este pisica potrivită pentru tine.

Dacă dorești să adopți sau să achiziționezi o pisică și nu știi care ți s-ar potrivi, iată cele mai frumoase și îndrăgite rase de pisici. Este important să iei în considerare stilul tău de viață și spațiul în care locuiești. De asemenea, ia în considerare dacă îți dorești o rasă blândă sau o rasă activă.

Iată sugestiile noastre de rase de pisici:

Pisicile Birmaneze

rase de pisici
Sursa foto

Pisicile Birmaneze au blana lungă, moale și mătăsoasă și pot avea diferite culori. Sunt recunoscute ca fiind o rasă iubitoare și prietenoasă, atașată de oameni. Fac parte din categoria de rase de pisici blânde și nu foarte gălăgioase. Greutatea lor este de 3 până la 5 kilograme, iar înălțimea de 20 până la 25 cm.

British Shorthair

pisici
Sursa foto

Pisicile British Shorthair au blana scurtă și deasă și se găsesc în peste 100 de combinații de culori. Sunt iubitoare și afectuoase și nu necesită îngrijiri speciale. Pisicile din această rasă sunt supranumite „uriașii blânzi” și sunt ideale pentru familiile cu copii. Greutatea lor este de 3 până la 7 kilograme, iar înălțimea de 30 până la 36 cm.

Scottish Fold

rase de pisici
Sursa foto

Blana pisicilor Scottish Fold este scurtă și deasă. Pot fi recunoscute ușor, după urechile mici și mult aplecate în față. Fac parte din categoria de rase de pisici blânde, cu un temperament plăcut. Deși nu sunt foarte active, sunt extrem de prietenoase. Greutatea lor este de 3 până la 6 kilograme, iar înălțimea de 20 până la 25 cm.

Maine Coon

pisici
Sursa foto

Pisicile Maine Coon au blana lungă și deasă și se găsesc în peste 30 de culori. Au un temperament blând și sunt recunoscute pentru sunetul plăcut pe care îl scot. Greutatea lor este de 4 până la 11 kilograme, iar înălțimea de 25 până la 40 cm. Maine Coon este cea mai mare dintre toate rasele de pisici.

Pisicile Siameze

pisici
Sursa foto

Pisicile Siameze au o blană scurtă și lucioasă și un corp zvelt, cu aspect musculos. Fac parte din categoria de rase de pisici active, sociabile și cu o personalitate gălăgioasă. Sunt extrem de jucăușe și au nevoie de atenție. Această rasă nu este potrivită pentru persoanele care sunt mult timp plecate de acasă deoarece pisicilor nu le place să fie lăsate singure.

Citește și Rase de câini mici. Cei mai adorabili și pufoși cățeluși.

Sursa foto