Rase de câini mici. Cei mai adorabili și pufoși cățeluși Magazin

Rase de câini mici. Cei mai adorabili și pufoși cățeluși

Persoanele care locuiesc la apartament și își doresc un animal de companie sunt în căutarea unor rase de câini mici. De asemenea, câinii mici sunt preferați de familiile cu copii și de toți cei care adoră personalitatea lor jucăușă și drăgălașă. Rasele de câini mici au avantajul de a-și păstra dimensiunile reduse și la maturitate, ceea ce înseamnă că nu au nevoie de prea mult spațiu.

Dacă te-ai hotărât să ai grijă de un animal de companie de dimensiuni mici, noi îți prezentăm cele mai adorabile 8 rase de câini de talie mică.

Cele mai adorabile rase de câini mici

Pomeranian – Rase de câini mici

Rase de câini mici. Pomeranian
Sursă foto

În categoria raselor de câini mici, Pomeanianul este extrem de jucăuș și pufos. Este un câine alert, vioi, cu blană multă, în diverse culori. Cântărește cel mult 3 kilograme și, cel mai adesea, înălțimea lui este în jur de 20 de cm.

Bichon Frise

Rase de câini mici. Bichon Frise
Sursă foto

Bichon-ul este poate cel mai popular animăluț de companie din categoria raselor câinilor de talie mică. Bichon-ul Frise este preferat de familiile cu copii mici pentru că acești câini sunt foarte protectori. Animăluțele pufoase nu depășesc 30 de centimetri la maturitate și sunt extrem de iubitoare.

Shih Tzu – Rase de câini mici

Rase de câini mici. Shih Tzu
Sursă foto

Shih Tzu este o rasă de câini de talie mică care nu necesită o îngrijire specială a blănii. Nici în ceea ce privește alimentația nu trebuie să vă faceți griji pentru că acești câini preferă hrana uscată. Au o înălțime între 20 și 30 de cm și o greutate de 4 – 7 kg.

Chihuahua

Rase de câini mici. Chihuahua
Sursă foto

Chihuahua este cel mai cunoscut câine de buzunar. Această rasă nu depășește 15 centimetri și aproximativ 2 kilograme la maturitate. Sunt foarte iubitori, dar și foarte geloși, inclusiv pe ceilalți membri ai familiei. Toți câinii din rasa Chihuahua sunt caracterizați de iubirea pe care o poartă stăpânilor lor, însă preferă să li se acorde și multă atenție.

Yorkshire Terrier

Rase de câini mici Yorkshire Terrier
Sursă foto

Yorkie sunt tovarăși dedicați și protectori, având înălțimea de 17-18 cm și o greutate mai mică de 7 kilograme. Blana lor lungă și mătăsoasă trebuie pieptănată în mod regulat. Acesta este un câine inteligent și independent, potrivit pentru familie, indiferent că locuiți la curte sau într-un apartament.

Pug – Rase de câini mici

Rase de câini mici. Pug
Sursă foto

Este un câine haios, de talie mică care cucerește prin aspectul lui ridat și prin fața ce pare mereu bosumflată. Este mai degrabă un câine căruia îi priește viața în interior pentru că răcește foarte ușor. Pug-ul este un câine inteligent, calm, sociabil, sensibil și de încredere. Este afectuos și foarte devotat stăpânului, iubitor și răbdător cu copiii.

Pechinez

Pichinez
Sursă foto

Pechinezul este un câine foarte inteligent și curajos. Măsoară 20-25 de centimetri la maturitate și cântărește aproximativ 3-4 kilograme. Este afectuos și vioi, fiind perfect pentru familiile cu copii.

Poodle pitic

Câine Poodle
Sursă foto

Pudelul este o rasă de câini mici, atât de pufos încât seamănă cu o jucărie. Pudelilor le place să fie în centrul atenției, așa că nu va fi greu să-i dresați. Sunt câini prietenoși, dornici de comunicare și în general sociabili cu copiii. Cățeii din rasa Toy Poodle au între 24 și 28 cm și cântăresc 3-4 kg.

Citește și Rase de câini ideale pentru viața la apartament.