Câinii și îngrijirea lor pe timp de vară Magazin

Câinii și îngrijirea lor pe timp de vară

Este un fapt cunoscut că majoritatea proprietarilor își tund câinii vara. Fie că motivația este estetica sau igiena, specialiștii spun că animalele cu blană lungă nu trebuie tunse în perioadele caniculare.

Citește mai departe pentru a afla cum trebuie defapt ingrijite animalele, în special câinii, în timpul verii.

Câinii și periatul

Există o mulțime de beneficii evidente asociate cu periajul câinelui în mod regulat, de la năpârlirea redusă la o blană mai curată.

Periajul este o modalitate excelentă de a răcori câinele. De asemenea, vă oferă șansa de a observa orice nereguli pe pielea sa, cum ar fi infecții, alergii sau purici și căpușe.

Periajul regulat îndepărtează firele moarte și ajută circulația pe stratul exterior al pielii.

Îmbăierea

Nu tuturor animalelor de companie le place să facă baie, deci să-i faci o baie câinelui tău s-ar putea să nu fie atât de ușor pe cât speri. Din fericire, câinii nu necesită același tip de program de îngrijire ca și noi. Deci, o baie zilnică nu este necesară și nici bună pentru câine. 

Totuși, când vine vorba de spălarea animalului de companie, există câteva indicații importante de urmat:

  • Periați câinele mai întâi pentru a îndepărta părul mort și nodurile înainte de baie.
  • Evitați infiltrarea apei în urechi.
  • Clătiți de oricâte ori este necesar. Orice produs care nu este formulat ca unul „leave on” ar putea pătrunde într-un strat mai adânc al pielii. Astfel, pot provoca o iritație care poate varia de la mâncărime la arsuri chimice.
  • Nu vă spălați câinele prea des. O dată la câteva săptămâni sau o dată pe lună este suficient.
  • Îmbăiatul frecvent poate elimina uleiurile esențiale, iritând pielea și uscând blana. Dacă e nevoie să curățați câinele între băi, există spray-uri care permit hidratarea și curățarea. De asemenea, puteți folosi un prosop umed pentru a șterge murdăria.

Câinii și tunsul

Câinii nu pot transpira așa cum fac oamenii, așa că căldura corpului lor are nevoie de ajutor extern pentru a ieși. În special pentru câinii cu părul mai lung sau mai gros, este recomandat să luați în considerare o tunsoare de vară pentru a-i răcori și a le face blana mai ușor de manevrat.

Blana câinelui acționează de fapt ca un izolator. Fără stratul izolator, câinii sunt susceptibili la insolație. Așadar, nu radeți câinii până la piele. Pe lângă eliminarea acelei izolații, îi faceți mai sensibili și la arsuri solare.

Tăierea unghiilor câinilor

O altă parte esențială a îngrijirii de bază a unui câine este tăierea regulată a unghiilor.

Dacă intenționați să dați câinelui o pedichiură, asigurați-vă că aveți instrumentele potrivite. De asemenea, cu pulbere stiptică în cazul în care tăiați prea mult.

Citește și Amenzi uriașe pentru nemții care nu-și plimbă câinele de două ori pe zi.

Sursă foto