Te simți vinovat când îți lași animăluțul singur acasă? Iată 3 pași de urmat pentru a-l face să se simtă confortabil și în lipsa ta Magazin

Te simți vinovat când îți lași animăluțul singur acasă? Iată 3 pași de urmat pentru a-l face să se simtă confortabil și în lipsa ta

Indiferent de cât timp petrecem împreună, sentimentul de vinovăție este real și apare atunci când ne lăsăm animalele de companie singure acasă. Noi suntem centrul universului lor, iar micii noștri prieteni așteaptă în schimb să le oferim atenția și grija noastră.

Oricât de mult ne-ar plăcea să ne însoțească oriunde mergem, uneori acest lucru nu este posibil, mai ales când suntem prinși în activitățile cotidiene și trebuie să ne onorăm obligațiile profesionale și sociale.

Cum ar trebui să procedăm în aceste situații?

Iată cele mai bune modalități pentru a te asigura că prietenul tău blând nu se simte singur când este lăsat acasă.

Primul pas este să decideți spațiul optim în care îl puteți lăsa să se desfășoare în liniște și siguranță. Variantele ar fi următoarele:

  • În interior, într-un spațiu delimitat, amenajat special pentru el sau cu posibilitatea de a avea acces în toate încăperile locuinței.
  • În exterior, varianta aceasta fiind potrivită mai mult pentru câini de talie mare, care au nevoie de mult spațiu de desfășurare.

În variantele expuse, este de menționat faptul că animăluțul vostru de companie are nevoie de un colț al său. Pentru a-i conferi sentimentul de siguranță și confort este de recomandat să-i achiziționați un culcuș, astfel încât să înțeleagă că acolo este locul său. Pe petino.ro gasiți două opțiuni, ambele confortabile și ușor de încadrat în orice locuință. Varianta minimalistă este perfectă pentru cei care sunt atenți la piesele de decor pe care le adaugă în locuința lor, având un design simplu și modern. Pe același principiu, există și varianta pliabilă care se potrivește celor care călătoresc mai mult și sunt nevoiți să le schimbe frecvent locul patrupedelor, fără a renunța la familiaritatea de care au nevoie pentru a se simți în siguranță.

Al doilea pas, ar fi amenajarea unui colț special pentru a-I obișnui să petreacă timp de calitate… singur. Este important ca ei să se simtă la fel de confortabil singuri ca atunci când se află în prezența ta.

Cea mai blândă modalitate de a le facilita acest lucru este creșterea treptată a timpului petrecut singuri în locul ales de tine. Înainte de a pleca, oferă-i un tratament special și nu te grăbi către el în cazul în care plânge.

Cum îi asiguri o alimentație echilibrată animalului tău de companie?

Un aspect important în independența lor și în confortul pe care îl simt departe de tine, este dat de asigurarea hranei. Pentru sănătatea și dezvoltarea optimă este necesară o alimentație echilibrată, la un interval orar stabil. Cei de la petino.ro ne vin și aici în ajutor cu un hrănitor automat. Dispenserul permite setarea a 1-5 mese pe zi în funcție de nevoile animăluțului tău. Astfel poți pleca liniștit de acasă știind că patrupedului tău îi este asigurată hrană proaspătă pe tot parcursul zilei. De asemenea în acest context poți achiziționa Fântâna de apă Petino, care te scutește de schimbarea apei în fiecare zi, potolindu-i setea companionului tău cu apă filtrată și recirculată.

Al treilea pas constă în mișcare regulată, care trebuie asigurată pentru o dezvoltare armonioasă. Foarte rar animalele de companie reușesc să se motiveze pentru a-și exercita singuri nevoia de activitate fizică. Asta înseamnă că trebuie să petreceți timp cu ei, să aveți activitate fizică regulată și să interacționați când sunteți acasă.

Este nevoie să petrecem timp de calitate cu animăluțele noastre – să discutăm, să le mângâiem, sau să le periem, să le arătăm iubirea și interesul pentru ele. Astfel ne vor recompensa prin înțelegere în momentul în care suntem nevoiți să le lăsăm singure.

În cele din urmă trebuie să ne amintim că atunci când aducem acasă un animăluț, ne angajăm într-o relație pe termen lung. Dacă lucrezi cu normă întreagă sau ai o viață aglomerată și ai în grijă un animal de companie, trebuie doar să devii creativ și să te folosești de produse inovatoare pentru a te asigura că nevoile lor sunt îndeplinite.

Citește și Rase de câini mici. Cei mai adorabili și pufoși cățeluși

Sursă foto