Câinele tău și pshilogia a ceea ce face Magazin

Câinele tău și pshilogia a ceea ce face

Câinele tău și mintea sa pot fi un mister. Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă diversele sale gesturi și acțiuni? Citește mai departe pentru a afla răspunsurile.

1. Dacă câinele se sprijină de tine

Ai observat că câinele tău se sprijină pe tine și își pune toată greutatea corpului asupra ta? Acesta este de fapt modul lor de a te îmbrățișa și de a-ți spune că te iubesc.

2. Dacă câinele strănută

Câinii vor strănuta atunci când se luptă în joacă. Asta pentru a arăta că doar se joacă și că de fapt nu vor să te rănească.

3. Izbucniri de energie frenetică sau “zoomies”

„Zoomies”

“Zoomies” sunt explozii scurte de energie câinele tău pur și simplu nu le poate controla.

Cercetătorii au descoperit că doar câinii sănătoși fericiți au “zoomies”. Deci, dacă animalul tău are “zoomies”, atunci faci totul bine.

4. Învinovățirea

S-ar putea să te simți vinovat când îți câinele tău stă în liniște, uitându-se la tine înainte de a pleca din casă. Dar calmul lor este de fapt un semn că au încredere în tine și știu că te vei întoarce.

5. Dacă câinele face contact vizual

Poate ai observat că câinele tău se uită adânc în ochi, chiar înainte de a-și face nevoile. Aceasta înseamnă că se simt vulnerabili și au încredere în tine pentru a sta de gardă.

6. Dacă câinele te miroase între picioare

Dacă câinele tău te adulmecă între picioare, acesta este modul în care el îți verifică sănătatea și starea de spirit.

Câinii folosesc simțul mirosului pentru a citi detaliile și împrejurimile lor. Așa că companionul tău doar verifică dacă ești bine.

7. Câinii au cei mai buni prieteni

Cercetătorii au descoperit că câinii au un cel mai bun prieten.

Câinii iubesc și oamenii și alte animale, dar orice proprietar de câine poate atesta că eu doar un prieten adevărat. Sunt loiali unuia și acesta este proprietarul.

8. Căscatul

Căsatul unui câine nu este chiar același lucru cu un căscat uman.

Câinii cască pentru a reduce stresul și anxietatea. Acest lucru îi ajută să se calmeze și să rămână confortabil.

9. Dacă câinele doarme pe o parte

Câinele tău doarme pe o parte cu picioarele întinse? Aceasta înseamnă că se simte în siguranță, este relaxat și la o temperatură comfortabilă.

10. Dacă câinele își înclină capul

Câinele tău își înclină capul în timp ce te privește? Încearcă să-ți citească limbajul corpului și îți analizează tonul vocii.

11. Dacă câinele e entuziasmat când vii acasă

Câinele tău dansează puțin sau are un caz de “zoomies” când vii acasă? Cercetătorii descoperă că o primire fericită, zgomotoasă, dând din coadă este unul dintre cele mai sigure semne că tu și câinele tău sunteți conectați.

12. Doarme lângă tine

Cercetătorii constată că, dacă câinele tău alege să doarmă lângă tine, înseamnă că are încredere în tine ca în nimeni altcineva.

Oamenii de știință au descoperit că dormitul cu câinele tău ajută la un somn mai bun pe tot parcursul nopții și scade stresul general.

13. Priviri blânde

Când un câine este fericit, ochii lui vor avea o formă normală, neîncordată. Privirea lor va fi relaxată și blândă și vor clipi des.

14. Dacă câinele stă cu burta sus

Un câine fericit se va rostogoli pe spate și își va expune burta. Acesta este un semn că sunt fericiți și au încredere în tine.

De fapt, un câine inițiind contactul fizic își exprimă fericirea și dorința de a fi cu tine. De exemplu, s-ar putea să se lovească de tine, să-și pună capul în mâna ta sau să tragă de tine.

15. Dacă câinele lovește cu piciorul înapoi

Dacă câinele tău dă cu piciorul înapoi după ce își face nevoile, nu este pentru a-l acoperi. O face pentru a-și marca teritoriul. Ei fac acest lucru folosind glandele de miros din picioare.

16. Te linge când ești rănit

Dacă ai o tăietură și câinele tău încearcă să o lingă, este pentru că are compuși antibacterieni în salivă. Așa că încearcă să-ți lingă tăietura pentru a te ajuta să te vindeci mai repede.

17. Dacă câinele doarme pe hainele tale

Dacă câinele tău doarme pe hainele tale, înseamnă că te iubește. Hainele tale au parfumul tău și animalul tău vrea doar să se apropie de tine.

18. Se rostogolește în iarbă

Câinii se rostogolesc în iarbă din același motiv pentru care o fac și copiii. Este moale, miroase bine și este o modalitate distractivă de a elibera energie.

19. Dacă câinele tău doarme mult

Câinii adulți sănătoși și fericiți dorm de obicei până la 16 ore pe zi. Dacă câinele tău nu doarme atât de mult, acesta ar putea fi un semn de stres.

20. Câinii se pot îndrăgosti

Când un câine se uită la stăpânul său, creierul eliberează un hormon numit oxitocină. Acesta este mai bine cunoscut ca hormon al dragostei.

21. Câinele tău are simțul timpului

Cercetătorii au demonstrat că câinii cunosc diferența dintre o oră și cinci ore. Dacă sunt dresați astfel, pot prezice evenimente viitoare. De exemplu, observă semne regulare ale unei plimbări și programe de hrănire.

22. Afecțiune fără hrană

Odată ce câinele tău a terminat masa, fii atent pentru a vedea ce fac. Studiile au arătat că câinii care merg direct la tine după ce mănâncă prezintă semne evidente că te iubesc.

Nu sunt motivați de mâncare sau de recompense. Îți arată pur și simplu afecțiune pentru că le place să fie aproape de tine.

23. Câinii cred că oamenii nu pot face nimic greșit

Dacă calci accidental pe laba câinelui tău în mijlocul nopții, cel mai probabil acesta va crede că a fost intenționat.

24. Dacă câinele transportă mâncarea, recompensele sau jucăriile

Dacă câinele tău are obiceiul de a transporta mâncarea dintr-o locație în alta, nu-ți face griji. Acesta este un comportament comun.

Câinii fac acest lucru ca o modalitate de a-și proteja resursele valoroase de a fi furate.

Citește și Câinii și îngrijirea lor pe timp de vară.

Sursă foto