Cele mai bune rase de câini pentru tine, bazate pe personalitatea ta Actual

Cele mai bune rase de câini pentru tine, bazate pe personalitatea ta

Dacă ai auzit vreodată o persoană spunând că preferă o anumită rasă de câini, ar putea exista un motiv științific în spatele acestui lucru.

Așa cum există mai multe tipuri de personalități umane, așa putem regăsi și diferite tipuri de personalități la animale de companie. Cu unele dintre ele putem fi mai compatibili decât cu celelalte.

Vestea bună ar fi că nu este greu să găsești un câine care să se potrivească personalității tale. Mulți câini sunt de rase amestecate, ceea ce înseamnă că au o combinație dintre cele mai bune calități din toate rasele care le influențează structura genetică.

Câinii de rase mixte prezintă adesea o combinație a trăsăturilor fiecărui grup. Fiecare rasă – și mai precis, fiecare câine individual – are o personalitate și o istorie unică, precum și nevoi în materie de sănătate, nutriție și îngrijire.

Tipul ordonat și muncitor

În timp ce tuturor le place să lase duși de val și să se distreze, tu ești cel mai fericit când lucrurile sunt în ordine. Apreciezi valorile tradiționale și respecți munca grea (nici nu ți-e frică de munca grea). Crezi că fiecare are un rol de jucat pentru a menține societatea să funcționeze bine. Timpul de liniște cu o carte bună sau un podcast preferat este modul în care te reîncarci.

Câinele tău ideal va fi încrezător și sigur pe sine. Deși este posibil dificil de antrenat la început, perechea ta ideală va fi respectuoasă, de încredere și politicoasă odată antrenată.

Pechinez, Japanese Chin, Tibetan Spaniel, English Toy Spaniel, Boston Terrier, Chinese Crested, Bull Terrier sau Shih Tzu.

Tipul darnic și util

Ești primul care se oferă voluntar, adoră să ofere și prosperă ajutându-i pe alții. Observi ce se întâmplă în jurul tău și încerci să umpli golurile.

Câinele tău ideal va fi loial, ascultător, muncitor, inteligent, blând, pasionat de interacțiunea umană și dornic de a fi pe plac.

German Shephard, Dutch Shephard sau Belgian Sheepdog dacă vrei un câine de talie mare; Bichon Frise, Maltese, Havanese sau Bolognese dacă preferi un câine mic.

Tipul ambițios, social și care se adaptează repede

Ești o persoană optimistă. Muncesti din greu, dar iti place sa te distrezi. Atragi în mod natural oamenii, ai abilitatea de a-i citi pe ceilalți și te poți descurca în orice situație dificilă. Ai o mulțime de oameni care vor să-ți fie prieten și ești apreciat.

Câinele tău ideal este aventuros, jucăuș, activ și social. Este curios și tânjește după acțiune și activitate.

Beagle, English Foxhound, American Foxhound, Rhodesian Ridgeback, Harrier, Brussels Griffon, sau Basset Hound

Tipul individualist, creative, original

Uneori te simți ca un anormal. Ești unic și adesea creativ. Ai un alt mod de a vedea lumea. Îți place să te înconjori de lucruri frumoase și semnificative. Ai un bun simț al umorului și poți face haz de necaz în orice situație.

Câinele tău ideal este relaxat, liniștit și prietenos. Acest câine știe să se ocupe de propriile sale treburi, dar este și alert, muncitor și isteț.

Shiba Inu, Australian Shepherd, English bulldog, Hokkaido, Akita, Kishu Ken, Shikoku, Border Collie, Miniature American Shepherd sau Dutch Sheepdog

Tipul inteligent, investigator, grijuliu

Când te confrunți cu o provocare sau cu un subiect nou, nu doar găsești răspunsul, ci te cufunzi  în subiect, devenind adesea un expert. Îți place să înveți lucruri noi și poți vorbi pe larg despre subiecte care te pasionează. Timpul singur nu te deranjează.

Personalitățile de câini care ți se potrivesc pot fi distante și gânditoare… aproape ca o pisică. Sunt inteligenți și aparent indiferenți, dar se bucură de o companie intimă cu cineva în care au încredere. De asemenea, s-ar putea să te bucuri de o rasă mai energică, inteligentă, autosuficientă și fericită cu timpul singur.

Chow Chow, Chinese Shar Pei, Greyhound, Tibetan Mastiff, Jack Russell Terrier, Wire Fox Terrier, Rat Terrier sau Parson Russell Terrier

Tipul loial, de incredere, sigur

Ești un prieten credincios care crede în virtutea și bunătatea celor la care ții. Lucrezi bine cu ceilalți și ești fericit să-ți faci partea în proiectele de grup. Nu te deranjează etichetele și ești asumat când vine vorba să te identifici puternic cu orice partid politic, grup religios sau cauză socială pe care o susții.

Cea mai potrivită rasă de câine pentru tine este de încredere, loială, deschisă și curioasă.

Siberian Husky, Akita, Samoyed, Pug, Greyhound, Alaskan Malmute sau Chinook

Tipul entuziast, curios, aventuros

Ești entuziasmat să cunoști oameni noi, lucruri noi și idei noi. Ești genul de persoană căreia îi place să facă multe, car care nu se pricepe la niciunul, deoarece treci rapid de la o pasiune la alta. Vă bucurați de experiențe noi și aveți o energie nemărginită.

Câinele tău ideal este jucăuș, afectuos, inteligent, fericit și curios.

Pomeranian, Pembroke Welsh Corgi, Cardigan Welsh Corgi, Dachshund or Teddy Roosevelt Terrier.

Tipul liderului

Erai adesea numit în școală „avocatul poporului”, deoarece îi apărai pe cei cărora li se făcea o nedreptate. Nu ți-e frică să conduci haita, mai ales când vine vorba de a căuta dreptate. S-ar putea să nu fii întotdeauna acolo pentru tine, dar iei apărarea prietenilor tăi. Ești pasionat și muncitor, preferând adesea să te bazezi pe propriile resurse și forțe.

Cea mai potrivită rasă de câine pentru tine este caracterizată prin este carismă, încredere, inteligență și voinicie. De asemenea te potrivești cu tipul de câini aventuroși, calzi, plini de compasiune și jucăuși.

Tibetan Mastiff, Tibetan Terrier, Maltese, Tibetan Spaniel, Papillon, Mastiff, Labrador Retriever sau altă rasă de retriever.

Tipul blând, calm, neproblematic

Ești tipul de persoană care se lasă dus de val, care chiar ar prefera să se înțeleagă toată lumea. Nu îți este greu să găsești bucurie în lumea din jurul tău și în lucrurile mici. În general, ești ușor de mulțumit. Conflictul te epuizează și, prin urmare, te străduiești să-l eviți în toate relațiile tale.

Rasa de câine perfectă pentru tine este iubitoare și loială, pasională, carismatică, socială și este în acord cu nevoile și emoțiile oamenilor.

Golden Retriever, Cocker Spaniel, Cavalier King Charles Spaniel, Nova Scotia Duck Tolling Retriever, Chesapeake Bay Retriever, Flat-Coated Retriever, Labrador Retriever sau Curly-Coated Retriever.

Citește și Alimente cu conținut ridicat de antioxidanți.

sursă foto