Amenzi uriașe pentru nemții care nu-și plimbă câinele de două ori pe zi Actual

Amenzi uriașe pentru nemții care nu-și plimbă câinele de două ori pe zi

Proprietarii de câini din Germania vor fi în curând obligați prin lege să își plimbe animalele de companie de două ori pe zi.

Ministrul german al Agriculturii, Julia Blockner, a declarat că introduce noua lege deoarece mulți dintre cei 9,4 milioane de câini din Germania nu sunt plimbați suficient, atât cât au nevoie.

„Câinele e cel mai bun prieten al omului”, iar acum cetățenii germani vor fi obligaţi să îşi demonstreze prietenia faţă de animalele de companie, informează Mediafax.

Câinii nu pot fi lăsați singuri acasă toată ziua, iar o persoană trebuie să aibă grijă de câinele lor „de mai multe ori pe zi”. Klöckner a spus: „Câinii nu sun doar niște jucării. Au propriile nevoi, care trebuie luate în considerare. ”

Dacă proprietarii de câini nu vor respecta această lege, aceștia vor ajunge să plătească amenzi foarte mari.

Deciziile au fost luate în urma unei cercetări ştiinţifice care a analizat nevoile câinilor. Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Câinilor din Germania a caracterizat proiectul drept „bine intenţionat, dar nerealist”.

Însă, nu toată lumea este de acord, deoarece măsura a stârnit o dezbatere cu privire la implicarea guvernului.

Purtătorul de cuvânt al Asociației Câinilor Germani a declarat că majoritatea proprietarilor iau în râs noua lege, deoarece petrec destul timp plimbându-și animalele de companie.

„O regulă pentru toți câinii este probabil bine intenționată, dar nerealistă”, a declarat purtătorul de cuvânt Udo Kopernik.

Se estimează că în Germania o locuință din cinci are un câine de companie.

Citește și: Rase de câini ideale pentru viața la apartament

Sursă foto