Reguli Feng Shui pentru un dormitor ZEN Magazin

Reguli Feng Shui pentru un dormitor ZEN

Descoperă cele mai importante reguli Feng Shui pentru un dormitor relaxant. În cazul în care îți amenajezi dormitorul, ia în calcul câteva reguli Feng Shui care îți pot aduce o energie pozitivă în cameră. O treime din viață o petrecem dormind, iar mobila, decorațiunile și culorile din dormitor pot influența calitatea somnului. Te întrebi oare de ce este atât de important Feng Shui-ul? Ei bine, respectarea unor reguli Feng Shui aduc în viața ta armonia, echilibrul, prosperitatea și norocul.

Feng Shui-ul are o vechime de mai bine de 6000 de ani. La acea vreme, chinezii au descoperit diverse formule de calcul pe care le foloseau pentru a amplifica energiile pozitive din spațiile în care locuiau. Deși, în acea perioadă, aceste informații erau cunoscute doar de către maeștrii artei Feng Shui, de împărat și de nobilimea chineză, acum tehnica este utilizată în întreaga lume.

Amenajarea dormitorului în stil Feng Shui

Un dormitor mai luminos

În centrul științei Feng Shui se află lumina solară. Regula de bază în amenajarea dormitorului constă în folosirea intensă a luminii naturale. Încearcă să îți amenajezi dormitorul într-o cameră cu ferestre mari care permit ca razele soarelui să pătrundă în încăpere. Cu toate acestea, lumina nu trebuie să cadă direct pe pat pentru a nu genera o supraîncărcare de energie.

Camera cu o singură ușă

Potrivit artei chinezești, un dormitor Feng Shui va avea întotdeauna o singură ușă. Astfel, este facilitată circulația energiilor și este indusă o stare de siguranță. Dacă ai un dormitor cu mai multe uși, poți estompa efectele negative prin închiderea lor.

Mai puține electronice în dormitor

Dormitorul este un loc al relaxării, iar televizoarele, calculatoarele, sistemele audio precum și alte tipuri de electronice ar trebui eliminate complet din cameră.

Alege plante bogate energetic

Integrarea plantelor în dormitor poate avea efecte benefice asupra somnului și asupra vieții tale, în general. Amplasează în colțurile camerei ghivece cu flori. De asemenea, poți opta și pentru un bambus Feng Shui în dormitor, o plantă sacră în cultura chinezească.

Culorile recomandate pentru dormitor

Culorile joacă un rol important în starea noastră de bine. În dormitor, culorile se aleg cu grijă pentru a contura starea de relaxare.

  • Albul – stimulează echilibrul.
  • Rozul – simbolizează romantismul, dragostea și sensibilitatea, iar în Feng Shui este culoarea armoniei.
  •  Portocaliul – este una dintre cele mai utilizate culori pentru un dormitor Feng Sui, deoarece simbolizează prietenia și buna dispoziție.
  • Galbenul – stimulează norocul și favorizează introspecția.
  • Verdele – stimulează pacea și prosperitatea, fiind considerată o culoare Feng Shui revigorantă și relaxantă.

Ținând cont de regulile de mai sus, poți avea un spațiu de dormit relaxant și odihnitor. De asemenea, poți apela la specialiști în arta Feng Shui pentru a te ghida spre o amenajare de succes a locuinței.

Citește și Camera copilului: 20 de idei de amenajare a dormitorului.

Sursă foto