Atunci când suntem în pană de idei sau pur și simplu suntem în căutarea unor preparate simple pe care să le gătim pentru familia noastră, rețelele sociale ne vin în ajutor. Iată 2 rețete de paste care au devenit virale în ultima perioadă:
Paste cu brânză feta și roșii cherry
Rețeta de paste cu brânză feta și roșii cherry a devenit populară pe TikTok. Ideea aparține creatoarei de conținut Liemessa. A devenit atât de populară încât magazinele alimentare din Finlanda au rămas fără brânză feta.
Ingrediente:
350 g paste
250 g brânză feta
600 g roșii cherry
4 căței de usturoi
4-5 linguri ulei de măsline
ulei de măsline
oregano uscat
busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se pun roșiile cherry într-o tavă pentru cuptor. Se adaugă uleiul de măsline, cățeii de usturoi și oregano uscat și se amestecă totul. Se adaugă brânza feta în mijlocul tăvii și se dă la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Între timp, într-o oală cu apă clocotită se pun pastele la fiert pentru aproximativ 8 minute.
Se scoate tava din cuptor și se amestecă toate ingredientele pentru a crea un sos. Se pun pastele peste acesta și se amestecă foarte bine înainte de a fi servite.
Paste cu vodka – rețeta lui Gigi Hadid
Gigi Hadid a împărtășit cu fanii ei de pe Instagram una dintre rețetele favorite. Preparatul a devenit viral, mulți utilizatori ai rețelei sociale fiind nerăbdători să îl încerce.
Ingrediente:
250 g paste
120 g pastă de roșii
1 ceapă tocată mărunt
25 g unt
200 ml smântână lichidă
3 linguri de ulei de măsline
1 lingură de vodka
1 linguriță de fulgi de chilli
1 cățel de usturoi tocat mărunt
3 linguri de ulei de măsline
parmezan
sare, piper după gust
Mod de preparare:
Într-o oală cu apă clocotită se pun pastele la fiert pentru aproximativ 8 minute.
Într-o tigaie încinsă se pune uleiul de măsline și se călesc ușor ceapa și usturoiul. Se adaugă pasta de roșii și se gătesc împreună pentru câteva minute. Se pune vodka și odată ce alcoolul s-a evaporat, se adaugă smântâna lichidă și fulgii de ardei chilli. Se gătește sosul la foc mic, până devine omogen. Se adaugă sare și piper după gust și se pun pastele peste sosul creat. Se oprește focul, se adaugă untul și se amestecă bine. După preferințe, se presară parmezan înainte de servire.
Citește și 3 rețete rapide cu carne de porc. Merită încercate.