Revista National Geographic a dispărut de la chioșcurile de ziare Actual

Revista National Geographic a dispărut de la chioșcurile de ziare

După ce a concediat toți scriitorii, revista National Geographic a dispărut de la chioșcurile de ziare.

Revista National Geographic a oferit publicului o mulțime de subiecte interesante din sfera naturii, antropologiei, istoriei și științei încă din anul 1888. Cu toate că a avut un real succes, peste câteva luni, publicația va închide un capitol semnificativ și se va reorienta către sfera digitală.

Revista National Geografic va părăsi chioșcurile de ziare începând cu anul 2024. Știrea este confirmată acum de Associated Press, și vine în urma zvonurilor conform cărora revista deținută de Disney și-a concediat toți scriitorii. Toți cei 19 editorialiști au fost informați încă din aprilie că vor fi concediați, potrivit Washington Post.

Este a doua oară în ultimele nouă luni când National Geographic decide să reducă din personal, spun cei de la Washington Post. Ultima restructurare a avut loc în septembrie 2022, când Disney a renunțat la șase editorialiști cu experiență în încercarea de a reorganiza procesele editoriale ale revistei.

Astfel, editorialele vor fi externalizate și scrise de către colaboratori. Potrivit foștilor angajați, National Geographic și-a redus, de asemenea, personalul care se ocupa de fotografie. Cei care și-au petrecut luni de zile în sălbăticie pentru a produce imagini de înaltă calitate sunt nevoiți acum să-și caute alt loc de muncă. În plus, au fost concediați și cei din micul departament audio.

Reorganizarea vine după ce CEO-ul Disney, Bob Iger, a elaborat un plan pentru a reduce costurile în cadrul companiei mamă. În total au fost desființate până acum aproximativ 7.000 de locuri de muncă. Cu aceasta, un reprezentant National Geographic subliniază că schimbările nu vor afecta capacitatea companiei de a rămâne în top și că percepțiile despre o calitate în scădere a revistei ar fi total greșite.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru Washington Post că remanierea va oferi publicației „mai multă flexibilitate pentru a spune povești fascinante din domenii diferite”. Cei 1,78 milioane de abonați ai revistei vor primi revista în continuare, în format fizic, prin poștă, în fiecare lună.

Citește și Ghișeul.ro se laudă cu peste 300 milioane euro colectate, 2,7 milioane de tranzacții și 1,8 milioane de utilizatori activi.

Sursa foto